Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Isabelle vann Portfolio Night Allstars i New York

isabelle

Isabelle Österlund har inte legat på latsidan sedan hon plockade ut sin Berghs-examen i juni 2013. Efter att ha imponerat på 6 internationella CD:s vid Portfolio Night i Sverige valdes hon ut som landets representant till Portfolio Night Allstars, där hon tävlade mot vinnare från världens alla hörn. Vem som vann den stora tävlingen i New York? Isabelle och hennes team, förstås.

Augusti 14, 2013

Hej Isabelle, reklamstudent som tog examen 2013: hur har din sommar varit?

Hejsan! Min sommar har varit väldigt bra. Men nu när sommaren lider mot sitt slut så känns det faktiskt ledsamt att inte längre ha Berghs att gå till. Det var som ett andra hem och det kommer bli tomt utan alla fina klasskamrater och inspirerade människor. Jag kommer sakna Ewa i cafeterian också, jättemycket.

Vad sysslar du med nu?

Just nu sommarjobbar jag som Art Director på Nyheter24-gruppen samtidigt som jag frilansar med lite olika uppdrag. Sedan försöker jag vara lite ledig och ta till vara på det sista av sommaren!

Förra veckan hände något alldeles extra stort för dig, du deltog i något som heter Portfolio Night Allstars - kan du berätta lite om tävlingen och hur det kom sig att du hamnade där, i New York?

Ja, det var en fantastisk upplevelse och jag är så tacksam över att jag fick chansen att delta. Det började med att jag deltog i Portfolio Night i slutet av Maj, som hölls på designbyrån Amore här i Stockholm. Portfolio Night anordnas varje år av Art Directors Club och i år tog den plats i 24 olika städer runt om i världen, samma kväll. Det går ut på att man får träffa CD:s från olika byråer och visa upp sin mapp för dem. Något som var nytt för i år var att alla CD:s fick rösta på en person som skulle representera sin stad i New York. Och det blev jag som fick representera Stockholm, vilket var en stor ära! Jag är så glad och tacksam att jag blev utvald, jag hade verkligen inte en tanke på att det skulle bli jag och det har varit en grym upplevelse.

Du och ditt team kammade hem vinsten i hela tävlingen, grattis! Berätta om utmaningen, kunden och er lösning?

Jag kan fortfarande inte förstå att vi vann, det är otroligt kul! Under tiden i New York arbetade vi i Art Directors Clubs galleri hela veckan. På måndagen delades vi in i sex olika team och på eftermiddagen fick vi en brief av Ford och Team Detroit. Vi arbetade med briefen hela veckan och presenterade sedan våra idéer på fredagen då kunden tillsammans med Art Directors Club utsåg ett vinnande team.

Under veckan hade vi även inspirerande frukostföreläsningar varje morgon av bland annat Rei Anamoto från AKQA, Corinna Falusi från Ogilvy & Mather och Amir Kassaei från DDB Worldwide. Det var så roligt att få arbeta med alla duktiga människor från hela världen och att få träffa stora namn i branschen. Art Directors Club är så generösa som bjöd alla på den här resan och den gav mig jättemycket. Och att vi vann var fantastiskt, jag har mina fina gruppmedlemmar att tacka till tusen!

Vad innebar vinsten?

Ära såklart, och det är tillräckligt. Att få chansen att åka på en sådan här resa ser jag som ett tillräckligt stort pris. Vinsten var verkligen bara en stor bonus. Vad Ford väljer att gå vidare med för idéer får vi ju se i framtiden, men man kan ju alltid hoppas!

Vad ska du göra härnäst?

Njuta av sensommaren, äta de sista jordgubbarna och hoppas på att hösten har massa spännande att erbjuda!