Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs Intro — kursen för dig som är nyfiken på kommunikations­branschen

Berghs Intro är en kurs som riktar sig till dig som vill veta mer om reklam & kommunikation. Kursen fokuserar på kommunikationens mekanismer i vår samtid och ger dig också en inblick hur det är att studera på heltid på Berghs. Du får inblick i hur kommunikations­branschen är uppbyggd och fungerar.

I kursen träffar du branschföreträdare med olika yrkesroller som ger dig sitt perspektiv på kommunikation, berättar om och ger exempel på hur de jobbar.

Hej Pålle Petterson! Vem är du som ligger bakom kursen Berghs Intro?

Förutom att jag skapat kursen Berghs Intro, som finns på både distans och på kvällstid, är jag programansvarig för heltidsutbildningen i Communication design. Jag har över 20 års branscherfarenhet som Art Director, Grafisk Designer, musiker och har jobbat på både reklam och designbyråer samt haft egen verksamhet. Sen 12 år tillbaka har jag utvecklat ett antal kurser på Berghs, och för 10 år sedan startade jag den 2-åriga Grafisk designutbildningen på Berghs heltidsprogram.

Vem ska gå den här kursen?

Du som är nyfiken på kommunikations­branschen och vill skapa dig en bild av hur den är uppbyggd och fungerar. Du som är intresserad av att tänka kreativt och idébaserat men vill få en tydligare bild av vilka möjligheter som finns vad det gäller studier och yrkesval inom kommunikations­branschen.

Berätta fem anledningar till att gå kursen?

Du vet att du är kreativ och vill veta hur du kan utveckla din kreativitet. Du vill träffa likasinnade, Du vill veta mer om hur Berghs ser på kreativitet & kommunikation, Du vill träffa folk i branschen, Du vill efter kursen förstå bättre hur du ska gå till väga för att ta dig vidare inom området.

Berghs rankas som en av världens bästa skolor inom kommunikation. Vårt sätt att lära ut bygger på att du träffar yrkesverksamma branschpersoner.