Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Rebecka Nyberg blev årets PR-strateg

rebecka

Förra året kom Rebecka Nyberg in på Berghs PR-utbildning som stipendiat. Ett halvår senare fick hon anställning som kreatör på reklambyrån Cloud Agency efter bara halva utbildningen. Under sin examensmiddag på Berghs i fredags stod det även klart att Rebecka blev årets PR-stipendiat och tilldelades branschföreningen PRECIS stipendium.

Juni 4, 2013

– Det kändes helt overkligt, säger Rebecka. När de kallade upp mig på scenen så började jag gråta av lycka inför hela skolan. Jag var verkligen inte förberedd på vinna, men det känns ju självklart väldigt kul att få bekräftelse för sitt hårda arbete efter ett intensivt år och många långa nätter på Berghs.

Motiveringen löd: "Framgångsrik kommunikation bygger på att först och främst lyssna. Lyssna på kunden, lyssna på målgruppen och lyssna på omvärlden. Men framgångsrik kommunikation bygger även på insikten att det mesta kommunicerar. För sin tro på lyhördhet och för förmågan till kommunikativ bredd tilldelas därför årets PRECIS-stipendium i marknads- PR: Rebecka Nyberg."

Varför tror du att de valde dig?

– Min syn på kommunikation har alltid grundat sig på att det är viktigare att lyssna än att tala. Det finns en anledning till att vi föds med två öron, men bara en mun, som den gamla klyschan lyder. Sedan är jag formstark och har redan från starten haft siktet inställt på att kombinera reklam och PR i mitt framtida yrkesliv. Dessutom tror jag på att man ska vara snäll mot folk, det tjänar man själv på i längden.

Förutom det nya jobbet och två stipendier blev Rebecka den första personen att vinna tävlingen Guldlådan utan reklamutbildning under våren 2012. Hon har tidigare pluggat grafisk kommunikation och foto, och har även bjudits in att hålla gästföreläsningar om foto på Åsö vuxengymnasium. Under våren har hon arbetat deltid på Cloud Agency parallellt med studierna, men nästa vecka börjar hon som kreatör på heltid.