Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Se Berghs-studenternas filmer för Swedish Fashion Talents

sft

Att mode och Grafisk Design är två konstformer som naturligt passar bra ihop är självklart. Då Berghs Grafisk Design-studenter i kursen Motion Design fick chansen att samarbeta med Swedish Fashion Council är det därför föga förvånande att resultatet blev visuellt slående.

Januari 18, 2016

Swedish Fashion Council (SFC) är ett oberoende forum för att främja och utveckla modebranschen i Sverige. Helena Mellström från SFC berättar att samarbetet med Berghs går några år tillbaka i tiden och att de har setts vid några tillfällen och skissat på upplägg för att se hur studenter kan tolka och visualisera modemärken som en hjälp i deras kommunikation och deras etablering på marknaden.

- Samarbetet blev klockrent när vi kom på idén att sammanföra Berghs med vårt nya projekt Swedish Fashion Talents, som tidigare kallades för Rookies. Swedish Fashion Talents syftar på att stötta och lyfta fram nya modemärken. Under åren 2009-2011 genomförde vi flera samarbeten som spände över flera olika kurser på Berghs och som bland annat resulterade i kampanjbilder som gick upp på storbilder runt om i Stockholm. Därefter tog vi en paus, för att under 2015 åter ta upp kontakten för nya infallsvinklar och ett potentiellt samarbete.

Programansvarige Pål Pettersson kom då upp med idén om en serie filmer i olika längd för att också passa en spridning i sociala media. Det resulterade i Talent Stories – ett Motion Design-projekt för Swedish Fashion Talents av Grafisk Design-studenter från Berghs.

Berghs Grafisk Design-studenter i kursen Motion Design delades in i grupper och blev tilldelade ett modevarumärke per grupp att jobba med. Innan de började jobba med projektet fick de bland annat inspireras på en föreläsning av den Guldbaggevinnande och normbrytande regissören Ester Martin Bergsmark. De skulle sedan skapa en kortfilm för modevarumärket (och en ännu kortare version av den filmen som ni snart kan se på Swedish Fashion Councils Instagram).

Helena Mellström säger att SFC är nöjda med resultatet:

- Fantastiskt fina filmer! Vi är supernöjda. Det märks verkligen att studenterna haft stort engagemang och lagt mycket tid och research på att förstå de olika märkenas inriktning, historia och själ.

Här kan ni se alla de färdiga filmerna:

Introduktion till samarbetet

Louise Körner

NAND

EA4th130
LAZOSCMIDL

sefrsefr

Feswa

Nebel Studios

F.A.S