Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

SPEAK YOUR MIND - i Berghs Grad Show!

Vad skulle du säga om du fick en minut på dig att övertyga världen om vad du vill? Experiment har visat att du kan ändra någons åsikt på en minut, om något så fundamentalt som ens politiska åsikt. Och om det inte tar längre än en minut för att övertyga, vilken påverkan kan du ha på resten av världen då? Kan du skapa revolution på en minut?

Varje år anordnar Berghs School of Communication i Stockholm en examensutställning med arbeten gjorda av samtliga avgångselever, i år mellan 25-26 maj. Berghs Studentbyrå är ansvariga för att ta fram, kommunicera och hänga utställningen. Årets koncept är State of Mind, och handlar om att utforska vilka faktorer som påverkar oss att byta åsikt, ändra vårt beteende och hur vi ser på vår omvärld. Under utställningen kommer besökare att utmanas till att bli påverkade och ändra sitt ”state of mind”.

Inför utställningen så samlas det nu in korta filmer för ett projekt i syfte att levandegöra experimentet ifall det går att påverka någon på en minut. Projektet består av 1-minuters filmer där personer filmar sig själva under en minut medan de pratar om ett ämne eller fråga som de brinner för, i syfte att övertyga publiken. Under den minuten är målet att få den som lyssnar att bli övertygad och i sin tur ändra åsikt om saken.

Såhär deltar du i projektet:

  1. Spela in dig själv under en minut när du håller ett tal/pratar om något du tycker är viktigt eller en fråga du brinner för. Det spelar ingen roll vilken kamera du använder för att filma, så länge din poäng når fram till publiken. Filmen kan vara på antingen svenska eller engelska.
  2. Skicka filmen till studentbyran@berghs.se

Under utställningen den 25-26 maj kommer du att kunna se hur ditt tal är en del av utställningen genom att projektet delar över sociala medier och/eller på utställningens hemsida www.stateofmind2018.com. Självklart är alla också mer än välkomna att besöka utställningen den 26 maj. Här hittar du evenemanget!

Genom att skicka din film till Berghs Studentbyrå godkänner du följande:

Filmerna kommet endast att användas för Berghs examensutställning, och kommer att visas på Berghs School of Communication i Stockholm mellan den 25-26 maj. Namn, mail eller övriga kontaktuppgifter eller personlig information kommer inte visas eller sparas. Berghs Studentbyrå åtar sig alla rättigheter till filmmaterialet innan, under och efter utställningen.