Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Studentcase: vinnare i PackChallenge korad!

pc

Under hösten tävlade studenter från Berghs om att ta fram det bästa konceptet för att stötta insamlingen åt UNICEF. Bakom tävlingen stod förutom Berghs och UNICEF, förpackningsföretaget BillerudKorsnäs. Tävlingen, som gått namnet Pack Challenge 15, är nu avslutad och ett vinnande bidrag är korat.

November 2, 2015

UNICEF vill öka insamlingen via försäljning av fältprodukter, hitta nya återförsäljare och kundgrupper genom ett attraktivt erbjudande. De vill befästa rollen som den mest effektiva organisationen genom att påvisa den unika ställningen när det gäller leverans av förnödenheter till barn. Studenternas uppdrag var att ta fram en lösning (koncept, namn, förpackningslösning och design) som gör fältprodukter till en självklar present att köpa i butik – för alla typer av tillfällen.

Det vinnande bidraget är korat och lösningen kallar de "Många krafter små". Det vinnande laget bestod av studenterna Sara Edström, Sofia Ekelund, Gustaf Jonshult och Evelina Wirne. Sin lösning kommenterar de såhär: 

"Vi ville belysa de små men viktiga saker som kan göras varje dag. Genom att ge superkrafter till någon du tycker om kommer du att bidra till en positiv och glädjefylld spiral. När du själv är glad är det lättare att göra någon annan glad, så varför inte ge dig själv ett gott samvete samtidigt som du ger en vän en gåva som är delningsbar." 

1407