Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Studenter möter verkligheten på Career Day 2013

berghs

För ett år sedan lanserade Berghs ”Career Day” – en lördag i mars då studenter från Berghs diplomutbildningar får chans att träffa byråer från Sverige och världen för att göra ett första intryck inför sin framtid i branschen. På lördag är det dags igen.

Career Day 2013 lockar byråer och rekryteringsfirmor från Sverige och världen som vill känna Berghs studenter på pulsen - och vice versa - under ett antal snabba och intensiva möten. En äggklocka markerar när dejten är över, efter tio minuter, då är det dags att rotera. Totalt medverkar 180 studenter och 24 byråer. Dagen är tänkt som ett tillfälle för studenterna att hälsa på byråerna och knyta kontakter inför deras examen i vår.

Precis som förra året kommer byråerna ut i små öar placerade över Berghs klassrum och studenterna får enligt ett späckat mötesschema springa runt och presentera sig själva. Lotta Saxe Blomberg, projektledare Career Day 2013, tipsar studenterna om hur de får ut maximalt av sina tio minuter.

697

”Gå in med ett öppet och nyfiket sinne och satsa på dialog och relation snarare än att fokusera alltför mycket på CV och portfolio – då hinner du inte långt. Tänk på att det är själva mötet som är det viktiga och unika med dagen, ta tillfället i akt och ställ alla frågor du har till byrån i fråga. Tänk på det här är inledningen på en relation som du kan fortsätta även efter lördagens möte.”

Även i år kommer Golin Harris under Career Day att söka en ”VD för en dag” - med full VD-lön. Vid förra årets rekrytering av VD för en dag vann dåvarande studenten Leyla Öfwerström, som idag är anställd på Golin Harris.

Den hela listan över företag som besöker Career Day på Berghs 2013 är: 72 and Sunny Amsterdam, ANR BBDO, DDB, Deportivo, Edelman, Garbergs, Golin Harris, Ingo, John Doe, Jung, Jung von Matt Hamburg, King, Lowe Brindfors, M&C Saatchi, Prime, R/GA Stockholm & London, Saatchi & Saatchi Stockholm & EMEA, The Talent Business, The World Loves, VCCP London, Wieden + Kennedy Amsterdam, Åkestam Holst.