Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Tidigare student lanserar app för portfoliovisning

berghs top

Ända sedan iPad släpptes för nästan tre år sedan har Kikki Tham Sterner, Berghsstudent 2010-2012, använt den som portfolio. Men Kikki har saknat en riktigt bra app för portfoliovisning. Hon gjorde då vad hon lärt sig i skolan: tog saken i egna händer och skapade en själv.

November 1, 2012

Tillsammans med Per Lindgren och Mattias Eriksson bestämde sig Kikki Tham Sterner, tidigare student vid Berghs som tog examen 2012, för att bygga en app riktad till digitala designers som gör det smidigt och vackert när man presenterar webb- eller appdesign – vare sig det handlar om ett möte, en jobbintervju eller kundpresentation med projektor.
Tanken är att istället för att presentera sina designskisser i en pdf eller en utskrift på papper, så kan du visa upp designen i sin rätta miljö, i Showoff. De bilder som importeras blir automatiskt lagda i en lämplig omgivning, vilket innebär att exempelvis en design för iPhone visas upp och kan scrollas inuti en iPhone-ram i korrekt storlek.

På så vis, menar Kikki och teamet bakom appen, slipper du oroa dig för bristande nätuppkoppling, slipper kompromissa med skärmupplösning på en laptop, och får en perfekt pixel-för-pixel-visning av appar. Kort sagt: appen ska ge användaren visshet om att designen presenteras på bästa sätt för den som ska bedöma den, vilket är viktigt för designers likväl som en nybakad designstudent på väg ut i arbetslivet.

Ladda hem appen gratis här

591

592

593

594