Sista ansökningsdag är 17 augusti

Intern kommunikation

Dagtid
Professional
 • Intern kommunikation
 • Förändringskommunikation
 • Kommunikativt ledarskap

Om du redan arbetar med intern kommunikation, vill ta klivet och bli ännu bättre på att skapa vi-känsla och implementera idéer så att alla känner sig delaktiga är det här en kurs för dig. Här får du både praktisk och teoretisk kunskap att ta med dig i arbetslivet.

15 sep - 20 okt

Sista ansökningsdag är 17 augusti
Hur:
Dagtid
Antal lektionstimmar:
24
Språk:
Svenska
Pris:
31 875 kronor
Kursdatum:
Torsdagar 15/9, 22/9, 29/9, 13/10, 20/10 samt 27/10 kl 13-17
Egna studietimmar:
ca 2-4 timmar per vecka
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Om kursen

”Vår uppgift är att bidra till att människorna i verksamheten speglar varumärkets innersta kärna”. Här är en kurs för dig som vill stärka din kompetens inom intern kommunikation.

Framgång handlar om människor. Människor som är ambassadörer för sin arbetsplats i alla ”sanningens ögonblick”. Den interna kommunikationen har fått en ökad betydelse i en föränderlig värld. Medarbetarna vill veta vad de är med och bidrar till och vi-känslan är av stor betydelse för den externa bilden av varumärket. Den interna berättelsen om vart företaget är på väg och står för behöver stämma överens med den externa bilden. Det är först då det blir trovärdigt.

Lyckad intern kommunikation är den som inte bara når fram, utan även når in. Det är då vi får engagerade medarbetare och en viktig kanal för att nå dit är kommunikativa ledare.

Som intern kommunikatör handlar det inte om att styra budskap utan om att stärka och skapa förutsättningar för verksamhetens kommunikation internt. Förutom att se till att det finns kanaler så handlar det om att sätta frågor i ett begripligt sammanhang, ge mening i det komplexa, bidra till förståelse och svara på frågan varför.

Här lär du dig grunderna i strategiskt internt kommunikationsarbete och sambanden mellan organisationens mål och dina insatser som kommunikatör. Vi ger dig den teoretiska basen och de praktiska kunskaperna som krävs för att ge ett aktivt stöd till ledarna. Efter kursen ska du känna dig så förtrogen med grundläggande begrepp, teorier, metoder och verktyg att du kan arbeta mer strategiskt med intern kommunikation.

För vem är kursen?

Den här kursen vänder sig till dig som har några års praktisk erfarenhet av arbete med intern kommunikation och organisationsfrågor. Du vill ta ett ökat ansvar för att bidra till att det kommunikativa arbete som sker internt jobbar mot era verksamhetsmål.

Ansökan och antagningskrav

Skicka också med

På denna kurs krävs det inga ansökningshandlingar.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda. Senast i samband med sista ansökningsdag får du besked.

Kursintyg

Efter genomförd kurs inkl. hemuppgift (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
31 875 kronor

Studieavgift exkl. moms
25 500 kronor

Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!

Övrig information

Kursen ges fysiskt på Berghs. OBS! Vi följer aktuella restriktioner och i händelse av att restriktionerna ändras vad gäller resor och sammankomster kommer vi anpassa kursverksamheten därefter. Om du då är anmäld till en fysisk kurs och inte vill delta online kan du inom 3 dagar efter att du fått besked att kursen ges helt online istället omboka till ett senare kurstillfälle.

15 sep - 20 okt

Sista ansökningsdag är 17 augusti
Hur:
Dagtid
Antal lektionstimmar:
24
Språk:
Svenska
Pris:
31 875 kronor
Kursdatum:
Torsdagar 15/9, 22/9, 29/9, 13/10, 20/10 samt 27/10 kl 13-17
Egna studietimmar:
ca 2-4 timmar per vecka
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Kursansvarig

Sofie.ReutercronaSofie Reutercrona, som bidrar till att utveckla organisationers interna kommunikation som konsult, utbildare och föreläsare baserat på lång egen erfarenhet som ledare, medarbetare och konsult.

Det här får du

 • Kunskap om varför starka varumärken byggs upp inifrån
 • Kommunikationsplanering
 • Att stödja ett kommunikativt ledarskap och medarbetarskap
 • Att målgruppsanpassa kommunikation med hjärnan som mottagare och förändrade beteenden som effekt
 • Förändringskommunikation
 • När krisen kommer – så arbetar du internt
 • Den digitala arbetsplatsen som en del av kanalstrategin
 • Att lyckas med möten och dialog

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om Berghs kurser.

Tidigare kursdeltagare

"Kursen varvade både praktiska och teoretiska kunskaper vilket passade mig utmärkt."
Binaji Marouf, kommunikatör
När jag gick kursen Internkommunikation fick jag praktiska kunskaper som jag direkt har använt mig av i min professionella roll som kommunikatör.