Kursansvariga

Anna Romson

Anna.Romson

Gör?

Driver Cogs Creative tillsammans med Magnus Engström och arbetar som Creative Director i olika konsultuppdrag för Cogs.

Bakgrund

Jag har en BFA från Massachusetts College of Art i Boston och jobbat på på reklambyråer som t ex Hall & Cederquist, Lowe Brindfors och Romson. Jag har varit både ämnesansvarig och kursansvarig på Berghs. Jag har även läst en ettårig utbildning i organisation och ledarskap och är certifierad coach.

Vad inspireras du av?

Människor så klart, jag tränar konstant på att bli en bättre lyssnare. Jag gillar också att hitta inspiration i det oväntade, allt från sunkiga barer i Borlänge, ostädade förråd och frisörsalonger i Prospect Park.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Åker skidor så mycket jag hinner, både utför och på längden. Äger också ett segelfartyg på 26 m tillsammans med min man, där finns alltid jobb och göra;)

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Jan Cederquist sa till mig en gång, när jag nervös var på väg till en lektion som jag skulle hålla på Berghs. ”Tänk på att det troligtvis är du som kommer att lära dig mest och inte eleverna”. Jag förstod inte vad han menade då, men det gör jag nu. Det är extremt utvecklande och inspirerande att få dela sin kunskap med andra och se till att varje lektion blir så bra som möjligt.

​Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Jag har aldrig planerat min karriär. Jag har alltid valt roliga jobb, snälla arbetskamrater och stannat så länge som jag har utvecklats och lärt mig nya saker. Vid svåra beslut, lyssna lika mycket på magen som på hjärnan.

Anna.RomsonAnna Romson

Ansvarig för kursen Kreativt ledarskap på Berghs tillsammans med Magnus Engström.