Kursansvariga

Charlotte Källström

Charlotte Källström

Gör:

Designer på Bold Scandinavia

Bakgrund:

Jag är född och uppvuxen i Piteå, men har bott i Norge en stor del av livet. Jag har alltid varit en person som finner stor glädje i att skapa saker, både i fysisk och digital form. Våren 2021 kände jag att det var dags att satsa mer på och utveckla mitt skapande, så jag gick en distanskurs i grafisk design på Berghs. Direkt efter denna kurs började jag studera på heltidsprogrammet Communication Design på Berghs och tog min examen 2023.

Vad inspireras du av?

Jag finner stor inspiration i möten mellan människor, musik och konst.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Sommartid brukar jag klättra upp för berg, vintertid brukar jag åka snowboard ner för dem – alltid i sällskap av min hund Melker. Jag älskar att skapa saker, måla tavlor, experimentera med min 3D-printer och lära mig nya tekniker.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Att få möjligheten att undervisa på den skola som utbildat mig ser jag inte bara som en fantastisk chans att föra kunskap vidare, utan också som en möjlighet att själv utvecklas.

Har du någon förebild?

Jag ser upp till kreatörer som tror på sina idéer, går mot strömmen och bryter normer. Wang & Söderström, Vincent Schwenk och Audrey Large för att nämna några.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Många starka minnen och vänskaper för livet skapades på Berghs. Ett generellt minne av skolgången är hur sammansvetsade en grupp personer kan bli när man möts varje dag för att jobba, äta, skratta och dela med sig av sina tankar – och vilka bra idéer som kan växa fram ur just dessa möten.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

  • Var lyhörd – lyssna och ta till dig av andras erfarenheter men våga också dela med dig av dina. Det finns alltid ett utbyte av erfarenheter.
  • Var hungrig – visa att du vill, men var ödmjuk inför att du inte kan allt – ingen kan allt.
  • Var nyfiken – ställ frågor och utforska saker du känner dig obekant med.

Charlotte Källström

Kursansvarig för Berghs kvällskurs Grafisk design Start.