Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Edit Brunner

Gör?

Är en av tre grundare till PR byrån Second Home PR and Commerce och bor sedan 2019 i Los Angeles där jag hjälper Skandinaviska bolag att få uppmärksamhet och sälja i USA, bla genom Influencer Marketing.

Bakgrund:

Jag läste själv PR på Berghs. Sedan dess har jag jobbat med PR, digital kommunikation och sociala medier i över 15 år. Jag började på en PR byrå i Paris och blev sedan ansvarig för kreativa kundprojekt på mediebyrån Mindshare med kunder som Unilever, Nike, Åhléns, Lufthansa, Scania, ALTIA och Mazda. Började tidigt jobba med mina kunders Influencer-strategier och efter ett års paus i Kanada började jag på Splay One, där jag sedan blev Sverigechef. Innan jag började frilansa var jag Client Director på det digitala produktionsbolaget Loudly, där vi b.la. ansvarade för kunder som Husqvarna och Plantagens digitala strategier, koncept och produktion för sociala medier.

Vad inspireras du av?

Att vända upp och ned på normer och livet som ”det bör levas”. Människor som orkar gå mot strömmen och inte bara nöjer sig. Just nu inspireras jag mycket av tech startups med miljöfokus och Elon Musks utvandring till mars. Som min man vill ta med vår familj på (?!)

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

I LA finns en massa cool natur och jag brukar hika, bada och bara ta det lugnt med min familj.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Jag valde att bli kursledare för att jag kände att min utbildning på Berghs var helt avgörande för mitt självförtroende, mitt nätverk och min karriär. Jag vill ge något tillbaka och förhoppningsvis kunna inspirera mina kursdeltagare att uppfylla sina mål och ha väldigt kul på vägen.

Har du någon förebild?

Christina Knight, min mentor. Vi träffades på Berghs och har känt varandra i över 10 år nu. Hon har både inspirerat mig och hela branschen i jämställdhet och kreativitet. Hennes böcker rekommenderar jag alla att läsa: Mad Women & Not buying it.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Slututställningen var rolig och helt galen! Jag fattar inte hur vi fick ihop allt tillslut? Det visade mig hur mycket man kan åstadkomma bara man ger sig fan på det. Var helt euforisk efteråt.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Mitt bästa karriärtips är att veta sitt värde och våga stå upp för det. Både när det gäller din lön, ditt välmående och din roll. Ta hand om dig, för det är bara du som kommer göra det!

Edit.BrunnerEdit Brunner

Ansvarig för distanskursen Digital PR på Berghs.