Du som kan konsten att knyta kontakter, har öga för nya möjligheter och älskar samverkan kan se fram emot ett väl investerat år på den här utbildningen. Här lär du dig allt om hur du skapar effektiv kommunikation med utgångspunkt i genuint engagemang.

Just nu kan du inte ansöka, vill du bli kontaktad när ansökan öppnar 2017?

Just nu kan du inte ansöka, vill du bli kontaktad när ansökan öppnar 2017?

Vad är en PR-kommunikatör?

Arbetet som PR-kommunikatör är en bred roll som innebär att skapa och genomföra kommunikation där uppmärksamheten förtjänas snarare än köps. Du som PR-kommunikatör arbetar med idéer som människor själva vill föra vidare, bl a genom medierelationer, presskontakter, projektledning, kunskaper inom konceptutveckling, strategi och budskapsplattformar.

Om utbildningen

Det här programmet vänder sig till dig som vill arbeta med PR på en kommunikations- eller marknadsavdelning eller på en reklam- eller PR-byrå. Utbildningen passar dig som är lika intresserad av varumärkesfrågor och kommunikationsstrategi som av medielandskapet och journalistkontakter. Målet är att du efter avslutad utbildning snabbt ska kunna ta en självständig roll och driva egna projekt.

Vem borde söka?

Programmet passar dig som drivs av att skapa idéer som andra vill föra vidare, samt arbeta med aktivering av PR-kommunikation genom t ex medierelationer eller andra PR-projekt. Du tycker om att skriva och uttrycka dig på ett engagerande sätt. Du är både strategiskt tänkande och gillar att kavla upp ärmarna och jobba hårt. Du är en orädd person som är bra på att bygga relationer och vinna människors förtroende.

Kursansvariga

Tor Löwkrantz Waxin, Annika Rehn, Anders Hedén, Bobo af Ekenstam, Martin Lee, Mattias Ronge, Palaemona Mörner, Axel Barvaéus, Charlotte Henriksson, Markus Lindblad

Just nu kan du inte ansöka, vill du bli kontaktad när ansökan öppnar 2017?

Programmet innehåller

 • Kurser i mediarelationer och publicitet
 • PR-projektledning och planering av aktiviteter
 • Affärs- och varumärkesstrategi, omvärldsanalys
 • Strategisk kommunikation
 • PR-driven konceptutveckling
 • Digital strategi och aktivering
 • Samhällrelationer
 • Omvärlds- och marknadsanalys
 • Fördjupning i mediapitch och presentationsteknik
 • Yrkespraktik
 • Föreläsningar varvas med grupparbeten och projekt
 • Personlig och professionell utveckling
 • Samverkansprojekt

Vanligaste frågorna

Vill du veta mer om Berghs heltidsutbildningar?

Här ser du svaren på våra vanligaste frågor.

Programansvarig

tor_lowkrantz_berghsTor Löwkrantz Waxin är ansvarig för Berghs program i PR och Strategisk kommunikation. Tor har arbetat med kommunikation i 15 år, först som journalist på Sveriges Radio, via musikbranschen, till arbetet som strategisk rådgivare och planner på PR-byrå. Tor är specialiserad inom PR-driven marknadskommunikation och har genom åren ansvarat både för strategisk riktning och taktisk aktivering av en rad större kampanjer, varav några belönats i tävlingar som European Excellence Awards, IPRA, SPINN och Bees Awards. Tor gör ibland gästinhopp på Stockholms Universitet och har en grammis i byrålådan.

”PR på Berghs gav mig en stabil kunskapsbas samt modet att sikta högt.”

Sandra Olt, juniorkonsult på Geelmuyden Kiese

Sandra Olt, juniorkonsult på Geelmuyden Kiese

PR-programmet på Berghs gav mig en trygg bas att stå på med kunskap och verktyg som jag använder nästan varje dag idag, men även strategiskt tänk och mod att sikta på kreativ höjd. Man blev så mycket bättre av att varje dag umgås och plugga med så många grymma studenter. Ett sjukt inspirerande år!

”Studenter från Berghs har förståelse för bra kommunikation."

Frida Berg, VD och partner på Geelmuyden Kiese

Frida Berg, VD och partner på Geelmuyden Kiese

De är orädda och redo att sätta igång första dagen på jobbet. Det är stor skillnad jämfört med många akademiskt skolade juniorer, som måste lära sig jobbet på jobbet.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

För att vara behörig till utbildningen måste du ha förkunskaper som motsvarar utbildning på gymnasienivå eller motsvarande.

Du ska ha minst 1 års yrkeserfarenhet inom valfritt område.
Yrkeserfarenheten kan även motsvaras av 1 års eftergymnasiala studier.

Skicka också med

1. Gymnasiebetyg eller motsvarande.
2. CV, inklusive intyg som styrker yrkeserfarenhet/eftergymnasiala studier, kompletterat med ett personligt brev (max en A4) där du beskriver dig själv och varför du söker utbildningen.
3. Fullständiga arbetsprover

Vad kostar programmet?

Studieavgift inkl. moms

141 000 kronor

Studieavgift exkl. moms

141 000 kronor