pr

Public Relations

På programmet Public Relations utvecklar du din talang för genuint relationsskapande och strategiskt tänk. Efter ett år på utbildningen äntrar du branschen som en driven Kommunikatör inom PR – du jobbar för att skapa långsiktiga relationer och kommunikation som engagerar och gör skillnad.

Om utbildningen

Under ditt år på Berghs program Public Relations får du utveckla din strategiska förmåga i allt från omvärldsanalys till varumärkes- och affärsstrategi. Du tränas praktiskt i redaktionellt innehåll, framtagande av pressmaterial, budskap, medierelationer och konceptutveckling.

Som PR-student lär du dig att förstå din omvärld, i både små och stora drag, och att omvandla dessa till insikter som ligger till grund för PR-drivna idéer. Med alla dina nya verktyg blir du redo för att aktivera olika idéer i ett sammanhang som blir värdefullt för både ett varumärke och dess omgivning i ett kommunikations­landskap som är i ständig förändring.

Jennie.berghs
"Skolans koppling till näringslivet är väldigt värdefull för verklighetsförankringen."
Jennie Knutsson, kommunikationschef på Aller Media.

Viktiga datum

Sista ansökningsdag: 7 april
Start: 10 augusti 2020
Slut: 28 maj 2021
Pris:

155 000 kronor Finansiera med CSN

Tillkommande kostnader: Litteratur om max 5 000 kronor inkl. moms

Just nu kan du inte ansöka, vill du bli kontaktad när ansökan öppnar den 22:a januari 2021?

E-post
Vad innebär jobbet efter examen?

Som Kommunikatör inom PR är din främsta uppgift att förtjäna uppmärksamhet och förtroende hos människorna du vill nå. Du jobbar med att förstå vilken typ av information och innehåll som människor själva vill föra vidare och dela i exempelvis sociala medier och press. Som PR-kommunikatör är du expert på varumärken och människor tack vare dina analytiska och strategiska kunskaper. Projektledning, konceptutveckling och innehållsproduktion är inte ovanligt inom rollen. En Kommunikatör inom PR arbetar dynamiskt och kan både traditionella och digitala medier.

Vem borde söka?

Du är skicklig på att snabbt skaffa nya relationer och hålla dina nuvarande levande. Att skapa engagemang och opinion är en låga som lyser starkt inom dig – gärna med hjälp av text och bild. Du ser till att jobbet blir gjort och kavlar gärna upp ärmarna när det krävs. Du är strategiskt lagd och ser möjligheter för nuvarande varumärken i framtidens kommunikations­landskap. Ditt arbetsprov behandlas anonymt under första steget i ansökningsprocessen.

Programansvarig

Rosalin Gustafsson är programansvarig för heltidsprogrammen Strategisk Kommunikation och Public Relations. Hon har ett förflutet inom byråvärlden i Stockholm och har arbetat med kommunikation på en välgörenhetsorganisation i New York. Rosalin inspireras av människor på tunnelbanor och flygplatser.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande.

Skicka med

1. Slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande.
2. CV.
3. Fullständigt arbetsprov enligt instruktioner.

Frågor om programmet?

Frågor om programmet?

Inga frågor är dumma frågor! Välkommen att fråga oss i chatten här nedan eller sök dit svar i vår FAQ

Till FAQ

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

För att vara behörig till utbildningen behöver du ha en gymnasieexamen eller motsvarande.

Skicka med

1. Slutbetyg från gymnasiet eller motsvarande.
2. CV.
3. Fullständigt arbetsprov enligt instruktioner.

Vad kostar programmet?

Studieavgift inkl. moms

155 000 kronor

Finansiera med CSN

Studieavgift exkl. moms

155 000 kronor

pr

Public Relations

7 april

Sista ansökningsdag

5 juni

Antagningsbesked

10 augusti

Skolstart