Kursansvariga

Emil Adén

Emil.Aden

Gör?

Sverigechef på Universum

Bakgrund:

Har tidigare varit Enhetschef för arbetsgivarprofilering och rekrytering på Trafikverket och Head of Employer Branding på Nordea och har en djup kompetens inom ämnet. Master of science in business administration and economics, growth through innovation and international marketing. Arbetat inom HR, marknads­föring och finans under större delen av min yrkesverksamma tid. Har läst Bygga varumärke i sociala medier samt Social Media Strategy på Berghs.

Vad inspireras du av?

Jag inspireras av människor som vågar följa sina drömmar och vågar stå upp gentemot orättvisor.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

På fritiden älskar jag att umgås med vänner, diskutera allt mellan himmel och jord samt att promenera och leka med min dotter.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Att få möjligheten att först och främst fördjupa mig ännu mer i ett ämne som ligger mig varmt om hjärtat samtidigt som jag får möjligheten att vända och vrida på ämnet tillsammans med andra lockar mig.

Har du någon förebild?

En förebild för mig är Astrid Lindgren som genom sitt liv alltid lade en stark tilltro till barnen! När hon vid tillfälle fick frågan om varför hon skriver för barn var svaret klockrent: “Jag vill skriva för en läsekrets som kan skapa mirakel. Barn skapar mirakel när de läser.” och hon har också sagt att “Allt stort som skedde i världen skedde först i någon människas fantasi.” Den synen på livet försöker jag ha med mig och även nyfikenheten och oräddheten som återfinns bland alla hennes olika karaktärer.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Gör ingen karriärplan i detalj! Ha ambitioner och mål, men var inte rädd att välja andra vägar. Jag började själv att arbeta med djur och därifrån vidare till universitetet för att sedan börja på bank och nu offentlig sektor, vem vet vad som kommer härnäst?

Emil.AdenEmil Adén

Ansvarig för distanskursen Employer Branding på Berghs.