Kursansvariga

Denna person är inte längre kursansvarig.      Här hittar du Berghs aktuella kursutbud

Gabriella Jangfeldt

Gör?

Grafisk designer, AD och animatör på GJ Graphics.

Bakgrund:

Jag utbildade mig som grafisk designer på Berghs SoC. Har bl.a. varit på byråer som Ruth, Pond och innovationsbyrån Experience Center Stockholm men är nu egenföretagare inom grafisk design och rörlig produktion på GJ Graphics. Märkte redan under utbildningen att grafisk design krävde en bredare kompetens inom både print och rörligt i takt med att människans beteende ändras och blir mer digitalt. Det har senare även min arbetserfarenhet tydligt visat på. Som designer har jag arbetat både med mer klassisk grafisk design såsom att ta fram grafiska identiteter, guidelines och trycksaker men även en massa rörligt såsom varumärkesfilmer och animationer till sajter, presentationer och format-/målgruppsanpassade filmer till sociala medier.

Vad inspireras du av?

Det som sticker ut. Det/de som vågar skilja sig från mängden. Kan vara alltifrån en intressant och nyskapande designlösning till märkliga färger och former som dyker upp i naturen.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Har blivit löjligt intresserad utav trädgårdsarbete. Älskar att röra runt i jorden och rensa ogräs och forma nya rabatter med färg och form. Då släpper jag allt annat och är min blombubbla.

Varför valde du att bli programansvarig på Berghs?

Tiden jag pluggade på Berghs var en av de roligaste och mest inspirerande perioderna i mitt liv. Varje dag var som en liten överraskning. Man visste inte vad som skulle hända. Vem som skulle dyka upp och inspirera eller vad som skulle kicka igång min kreativitet. Att själv få vara program-/ och kursansvarig är som att komma hem. Och jag ska göra mitt allt för att skapa en intressant och inspirerande utbildning och överraska studenterna. Dagligen!

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Berghsrocken! Galet rolig kväll då klasserna tävlade med ett uppträdande. Min klass satsade allt på 90-talet och skapade ett medley med koreografi och sång med bl.a. låtar såsom Boomfunk Mc’s ”Freestyler” och Backstreet Boys’ ”I Want it that Way”. Vi vann inte, men kvällen var oförglömlig. Att se allas inövade specialnummer var magiskt! Många dolda talanger kom fram då…

Vad vet vi inte om dig?

Att jag tidigare varit popartist och låtskrivare och hade en hit som låg top 5 på Swedish Dance Chart-listan i 10 veckor.

Dold talang?

Att jag är språkintresserad och kan bl.a. ryska.

Gabriella.JangfeldtGabriella Jangfeldt

Ansvarig för Berghs Upgrade – Video motion production och kursen Visual Communication på Berghs Bachelor.