Sista ansökningsdag är 27 januari

Berghs Upgrade – Video Motion Production

Distans
Professional
 • Skapa video i Adobe Premiere
 • Grunderna i After Effects och Cinema 4D
 • Från brief till färdig produktion

Bredda din kompetens inom Video Motion Production! I takt med att digital media ökar, och mediekonsumtionen skapar nya beteenden så har behovet av rörligt innehåll blixtsnabbt vuxit sig större. På programmet Video Motion Production gör du under 12 veckor en djupdykning i den digitala videons möjligheter.

8 mar - 27 maj

Sista ansökningsdag är 27 januari
Hur:
Distans
Antal lektionstimmar:
84
Språk:
Svenska
Pris:
56 250 kronor
Plats:
Den här kursen hålls på distans
Kursdatum:
Utbildningen har lärarledda lektioner tisdagar 9-12, torsdagar 13-16 och fredagar 12-13 (avvikelser kan förekomma)
Egna studietimmar:
ca 10 h egen studietid/vecka
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Om utbildningen

Utvecklingen i mediebranschen fortsätter pga teknisk utveckling och förändrade beteenden. Det behövs fler med kompetensen att skapa, producera och behärska motion, animation och annat rörlig media för att fylla dagens och framtidens behov av effektiv digital kommunikation. Arbetsuppgifter för en designer har genomgått dramatiska förändringar under det senaste decenniet och man behöver kunna jobba med rörlig media och video. Arbetsuppgifter som tidigare utfördes av flera olika yrkesgrupper, förväntas många gånger att skötas av enbart en person.

Under utbildningen adderar du praktiskt arbete med bild, ljud, rörlig bild och redigera i olika medieformat till dina tidigare kunskaper i arbetet som formgivare, kommunikatör, sociala medie ansvarig. Du får metoder och verktyg för att skapa konceptuella prototyper och kommunikation för digitala produkter/tjänster samt förståelse för digitala strategier och leda teamarbete.

Programmet innehåller följande kurser:

 • Berghs DEV – Berghs DEV syftar till att utveckla sin professionella roll och reflektera över sin lärprocess.
 • Video motion – insikt och inspiration i vad som är möjligt med etablerade metoder, verktyg och processer som finns på marknaden idag.
 • Skapa video – lära sig att redigera digital video i Adobe Premiere Pro.
 • Animera rörlig media – animera digital video i Adobe After Effects.
 • Skapa 3D – skapa 3D i Cinema 4D.

Pedagogisk modell

Berghs pedagogik är praktiskt baserad med yrkesverksamma lärare och casebaserade uppgifter att lösa individuellt eller i grupp. Pedagogiken bygger på samtalet med ett ansvar för sitt eget såväl som gruppens lärande. Vår metodik handlar om att praktiskt lösa uppdrag, presentera lösningar, få feedback och reflektera. Vissa uppgifter kan löpa parallellt och sträcka sig över flera veckor. Den första veckan startar med kursen Berghs DEV som ger dig verktyg att förstå sig själv, och därmed andra bättre. Att förstå sin lärandestrategi något vi jobbar med under hela utbildningen.

Vem är utbildningen för?

Kursen riktar sig till personer som idag arbetar med kommunikation i digitala kanaler, som grafisk formgivare eller illustratör, kommunikatör, social media manager eller Art director och behöver bredda sin yrkeskompetens med praktiskt arbete med bild, ljud, rörlig bild och redigera i olika medieformat.

Genom att få strukturerade metoder och kunskap om olika verktyg ges du möjligheten att efter utbildningens slut kunna söka jobb som Video motion producer, Social video producer, eller Social Media Manager. Du kommer också att bredda dina kontakter i branschen under utbildningens gång.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Du ska ha gymnasiekompetens och minst 2 års arbetslivserfarenhet inom inom design, reklam, marknadsföring eller kommunikations­branschen. Du förväntas ha viss förkunskap i Adobe Creative Cloud.

Skicka också med

Till ansökan bifogas en kort beskrivning av dig själv (max en A4-sida) med en motivation till varför du söker just den här utbildningen. Du ska även bifoga en översiktlig sammanställning av utbildningar och arbeten (CV).

När får jag besked om jag kommit in?

Besked kommer senast 1 vecka efter sista ansökningsdag.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
56 250 kronor

Studieavgift exkl. moms
45 000 kronor

Tillkommande kostnader

För kursen behöver du tillgång till dator (med kamera och mikrofon) samt tillgång till Adobes programsvit (Adobe Creative Cloud erbjuder studerandepriser) samt Cinema 4D.

Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!

8 mar - 27 maj

Sista ansökningsdag är 27 januari
Hur:
Distans
Antal lektionstimmar:
84
Språk:
Svenska
Pris:
56 250 kronor
Plats:
Den här kursen hålls på distans
Kursdatum:
Utbildningen har lärarledda lektioner tisdagar 9-12, torsdagar 13-16 och fredagar 12-13 (avvikelser kan förekomma)
Egna studietimmar:
ca 10 h egen studietid/vecka
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Programansvarig

Gabriella.JangfeldtGabriella Jangfeldt, frilansande konsult inom Art Direction, grafisk design och rörligmedia-produktion. Har tidigare jobbat på bl.a. reklambyrån Ruth, designbyrån Pond och innovationsbyrån Experience Center Stockholm. Gabriella har även kursen Visual Communication på Berghs Bachelor.

Delkursansvariga: Magnus Lekberg – TV-producent och filmklippare, kursansvarig för Skapa video. Markus Nogueira Rosén – motion designer på Pines and Palms, kursansvarig för Animera rörlig media och Skapa 3D.

Övrig information

För kursen behöver du tillgång till dator (med kamera och mikrofon) och en bra internetuppkoppling. I veckan för kursstart får du inlogg till Berghs onlineplattform där kursstarten sker och genomförs i videokonferens.

Vad kommer jag att lära?

 • Hur man jobbar professionellt med produktioner i Adobe Premiere Pro
 • Grunderna i Adobe After Effects
 • Grunderna i Cinema 4D
 • Klippteknik / Berättarteknik
 • Kunskap om hur man tar en produktion från brief till färdig produkt
 • Animering och motion graphics med Adobe After Effects och Cinema 4D
 • Bli bättre kravställare mot samarbetspartners
 • Hur den egna lärandeprocessen fungerar
 • Kunskap om metoder för att hitta sina egna styrkor

Att läsa på distans

En distanskurs är perfekt för dig som vill kunna studera från var du vill. Denna utbildning är helt online genom vår läroplattform Canvas och videoverktyget Zoom. Där kan lärarna genomföra föreläsningar live och säkerställa samtal i grupper i enlighet med vår pedagogik. Detta i kombination med att det finns förinspelat material och uppgifter att lösa. Varje vecka har vi två till tre schemalagda lektioner.

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om kurser på Berghs.

Om du har specifika frågor kring utbildningen Video Motion Production, vänligen kontakta Lisa Koikeroinen på lisa.koikeroinen@berghs.se