Kursansvariga

Helena Söderblom

Helena.Söderblom

Gör?

Seniorkonsult och specialist inom kriskommunikation vid 4C Strategies.

Bakgrund:

Statsvetare från Uppsala med ett stort samhällsengagemang, som jag genom åren har kanaliserat via jobb inom politiken i Stockholms stadshus och som ledarskribent på bland annat UNT och GP. På senare tid har jag ägnat mig åt att bygga svensk krisberedskap starkare via jobbet som presschef vid SOS Alarm samt utbildare och övningsledare inom krishantering vid 4C Strategies.

Vad inspireras du av?

Samhället omkring mig. Jag följer nyhetsflödet noga i mobilen och älskar att fånga upp aktuella ämnen som diskuteras bland kollegor, grannar och vänner. Det ökar min egen kunskap och förståelse för kommunikation och blir ibland till reflektioner och konkreta exempel i mina utbildningar.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag är en riktig sportnörd som gillar att ta mig an nya projekt och utmaningar, men nu har jag faktiskt börjat skriva skönlitteratur för barn i mellan- och högstadieåldern. Om vad? Samhällskriser så klart.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Jag tycker om att dela med mig av mina erfarenheter och kunskaper i många olika sammanhang. Berghs är en samlingspunkt där de mest kompetenta personerna inom svensk kommunikation utbyter idéer och kunskaper. Där vill jag naturligtvis också vara!

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Hushåll med din tid och se till att du tackar nej till de lätta sakerna – inte de svåra – när du behöver prioritera. Arbetsuppgifter som får adrenalinet att pumpa lite, är det som får dig att utvecklas, och motiverar dig att fortsätta framåt.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

När jag gick kursen Bygga varumärke i sociala medier sommaren 2018 var det AW med fotbolls-VM på storbild. Mycket kul sätt att lära känna sina kursare lite bättre och träffa andra Berghsstudenter.

Dold talang?

Jag jobbade mycket i bar och på restaurang under studietiden och blandar fortfarande gärna färgglada cocktails på fri hand, när tillfälle ges.

Helena.SöderblomHelena Söderblom
Kursansvarig för distanskursen Kriskommunikation på Berghs.