Lena Stenberg

Gör?

Jobbar som copywriter, UX Writer och innehållskreatör på contentbyrån Curious Mind.

Bakgrund

Jag är uppväxt i Luleå och landade i Stockholm efter några år utomlands. Utbildade mig så småningom inom digital kommunikation med en tanke om att jobba inom bistånd, men ändrade mig längs vägen och blev i stället konsult för att få prova allt. Och allt blev det. Under åren har jag jobbat med copy och content för jättestora och jättesmå bolag – från banker och myndigheter till e-handel och startups. Det är svårt att bli trött på den variationen. Har även passat på att fördjupa mig lite extra i varumärkesarbete, tonalitet och konverteringsoptimering, och på senare år UX Writing som egentligen innehåller lite av allt som är viktigt i kondenserad form.

Vad inspireras du av?

Modiga och hängivna människor som kan mycket, oavsett om vad. Engagemang är alltid inspirerande. Blir också inspirerad av texter i olika former som får mig att tänka eller känna något.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag blir lycklig i själen på en hästrygg i skogen, när jag får sippa på ett glas härligt vin med vänner eller träna hårt, gärna tillsammans med andra. Att känna sig stark är underskattat.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Det finns något väldigt energigivande i att få dela vidare kunskap till andra som tycker att det är ett lika viktigt och spännande ämne som jag gör. Att sätta ihop en kurs är dessutom en nyttig process eftersom man behöver samla ihop, sortera och paketera alla sina kunskaper på ett strukturerat och inspirerande sätt. Jag ser det som ett utmärkt tillfälle att konkretisera alla lärdomar man samlat på sig under åren och passa kunskapen vidare.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Att skapa goda relationer är nyckeln till det mesta. Det blir ofta tydligt att vår bransch är väldigt liten och alla känner alla. Någon du möter på ett uppdrag kan plötsligt bli din uppdragsgivare, så var pålitlig och snäll och vårda alltid dina relationer.

Vad vet vi inte om dig?

Jag har nog haft fler jobb än de flesta. Började jobba väldigt tidigt och hade flera extrajobb och timanställningar parallellt. Har städat tågvagnar, rensat fisk i Norge, sålt varmkorv och jobbat som telefonförsäljare, personlig assistent, servitris, mäklarassistent, hotellvärdinna och barnskötare. Bland annat. Är tacksam för varenda ett av dem och för alla erfarenheter jag fått på vägen.

Lena.StenbergLena Stenberg

Ansvarig för intensivkursen UX Writing tillsammans med Anna Sundbaum Köhler.

.