Kurser

UX Writing

  • Mikrocopy
  • Användarbeteende
  • Metoder och verktyg

Som UX Writer designar du med ord i digitala tjänster och är specialist på att skapa innehåll som utgår från användarna. Här står tydlighet och funktion i fokus för att guida rätt. Vill du utvecklas inom användarcentrerad copy och få metoder och verktyg att ta med in i din yrkesvardag så är det här en kurs för dig.

Nivå
Professional
Format
Dagtid
Språk
Svenska
Plats
Bobergsgatan 48, Stockholm
Pris
35 000 SEK (inkl. moms)
28 000 SEK (exkl. moms)
Ansök innan
Söndag 21 april
Start
Onsdag 24 april
Slut
Fredag 26 april
Lektionstid
18 timmar
Kursdatum

Onsdag 24/4, torsdag 25/4 och fredag 26/4 kl 9:00-16:00

Ansök nu

*Din ansökan blir bindande först när du blivit erbjuden en plats och sedan har tackat ja.

Om kursen

UX står för User Experience och är ett begrepp som kommer från designvärlden. Det handlar om att skapa bra användarupplevelser genom att förstå och lösa digitalt krångel – en uppgift som kräver en helt ny sorts kreativitet.

Den renodlade UX Writern jobbar i team tillsammans med bland annat designers och utvecklare, men alla som jobbar med användarupplevelser har nytta av UX-tänket. När du börjar utgå från kundens behov och problem kan du också skriva funktionellt och sedan utvärdera effekten av din copy.

Under den här kursen får du ta del av metoder och verktyg som hjälper dig att skriva för att konvertera och skapa innehåll utifrån design och funktion. UX-copy finns i många olika digitala flöden, till exempel på webbplatser och i appar. Under kursen kommer du få lära dig principer för hur du skriver mikrocopy för bland annat instruktioner, felmeddelanden och knapptexter.

Med dina nya kunskaper och arbetssätt får du en konkurrenskraftig spetskompetens inom user experience, mikrocopy och konvertering för att kunna sätta igång och skriva som en UX Writer.

Vem är kursen för?

Kursen vänder sig till dig som arbetar som webbredaktör, kommunikatör, skribent, copywriter eller på annat sätt ansvarar för innehåll på en webbplats. Är du yrkesverksam UX-designer ger kursen ökad kompetens inom copy, däremot kan delar av kursen som rör designprocesser och verktyg vara på en grundläggande nivå för denna yrkesroll. Kursen ges på svenska.

Tidigare deltagare

Fick goda insikter i vad en UX writer faktiskt gör.
Sandra Tidblom
Sandra Tidblom
Medicinsk redaktör Inera AB

Allt ifrån att skriva användarvänliga knapptexter, formulärtexter, felmeddelanden till användartester och user stories. Bra genomgång av varje del och att man fick göra övningar efter varje del. Lättare att minnas det man lärt sig då!

Små ord, stor betydelse är en passande sammanfattning av de tre intensiva och lärorika dagarna på kursen.
Jessica.Andersson
Jessica Andersson
Skribent och projektledare Devocy Communication

Det har varit otroligt roligt och intressant att få lyssna och diskutera ord på det här sättet, när varje ord har betydelse. Lärarna uppmuntrade diskussioner som komplement till lektionerna och det känns som att jag lärde mig mycket trots att jag sedan innan arbetat många år som skribent. Kursen gav verkligen ny inspiration till jobbet där hemma!

Det här får du

  • Användarbeteende
  • Mikrocopy
  • Klarspråk
  • Testa och utvärdera dina texter
  • Grundkunskaper i Figma

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs på Berghs.

Läs om våra hotellerbjudanden för kursdeltagare.

Kursansvarig

Lena.Stenberg

Lena Stenberg

Senior UX Writer, Arbetsförmedlingen.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Kursen vänder sig till dig som arbetar som webbredaktör, kommunikatör, skribent, copywriter eller på annat sätt ansvarar för innehåll på en webbplats. Kursen ges på svenska.

Skicka också med

På denna kurs krävs det inga ansökningshandlingar.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Din ansökan är bindande först efter att du tackat ja till kursen via mailbekräftelsen som skickas ut. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda.

Kursintyg

Efter genomförd kurs (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
35 000 kronor

Studieavgift exkl. moms
28 000 kronor

Frågor om kursen?


Kontakta oss om du har några frågor!

Anete.Hamel

Utbildningskoordinator

Anette Hamel