Sista ansökningsdag är 3 maj

UX Writing

Dagtid
Professional
  • Mikrocopy
  • Användarbeteende
  • Metoder och verktyg

Som UX Writer designar du med ord i digitala tjänster och är specialist på att skapa innehåll som utgår från användarna. Här står tydlighet och funktion i fokus för att guida rätt. Vill du utvecklas inom användarcentrerad copy och få metoder och verktyg att ta med in i din yrkesvardag så är det här en kurs för dig.

14-16 juni

Sista ansökningsdag är 3 maj
Hur:
Dagtid
Antal lektionstimmar:
18
Språk:
Svenska
Pris:
33 125 kronor
Kursdatum:
Onsdag 14/6, torsdag 15/6 och fredag 16/6 kl 09:00-16:00
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Om kursen

UX står för User Experience och är ett begrepp som kommer från designvärlden. Det handlar om att skapa bra användarupplevelser genom att förstå och lösa digitalt krångel – en uppgift som kräver en helt ny sorts kreativitet.

Den renodlade UX Writern jobbar i team tillsammans med bland annat designers och utvecklare, men alla som jobbar med användarupplevelser har nytta av UX-tänket. När du börjar utgå från kundens behov och problem kan du också skriva funktionellt och sedan utvärdera effekten av din copy.

Under den här kursen får du ta del av metoder och verktyg som hjälper dig att skriva för att konvertera och skapa innehåll utifrån design och funktion. UX-copy finns i många olika digitala flöden, till exempel på webbplatser och i appar. Under kursen kommer du få lära dig principer för hur du skriver mikrocopy för bland annat instruktioner, felmeddelanden och knapptexter.

Med dina nya kunskaper och arbetssätt får du en konkurrenskraftig spetskompetens inom user experience, mikrocopy och konvertering för att kunna sätta igång och skriva som en UX Writer.

Vem är kursen för?

Kursen välkomnar dig som arbetar som webbredaktör, kommunikatör, skribent, copywriter eller helt enkelt ansvarar för skriftligt innehåll på en webbplats. Du vill utvecklas inom User Experience (UX), mikrocopy och konvertering. Kursen är inte framtagen för yrkesverksamma UX-designers.

Ansökan och antagningskrav

Behöver jag några förkunskaper?

Kursen välkomnar dig som arbetar som webbredaktör, kommunikatör, skribent, copywriter eller helt enkelt ansvarar för innehåll på en webbplats. Kursen ges på svenska.

Skicka också med

På denna kurs krävs det inga ansökningshandlingar.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda. Senast i samband med sista ansökningsdag får du besked.

Kursintyg

Efter genomförd kurs (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
33 125 kronor

Studieavgift exkl. moms
26 500 kronor

Vill du ansöka om delbetalning / finansiering? Läs mer här!

14-16 juni

Sista ansökningsdag är 3 maj
Hur:
Dagtid
Antal lektionstimmar:
18
Språk:
Svenska
Pris:
33 125 kronor
Kursdatum:
Onsdag 14/6, torsdag 15/6 och fredag 16/6 kl 09:00-16:00
Ansök nu

*Ansökan blir bindande först när du blivit antagen och tackat ja.

Kursansvariga

Lena.Stenberg

Lena Stenberg, Copywriter, UX Writer och Content creator på Curious Mind och Anna.Sundbaum.KohlerAnna Sundbaum Köhler, Copywriter och UX Writer på Curious Mind.

 

Det här får du

  • Användarbeteende
  • Mikrocopy
  • Klarspråk
  • Testa och utvärdera dina texter
  • Grundkunskaper i Figma

Vanliga frågor

Hittar du inte svaret på din fråga eller vill ha mer information? Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs på Berghs.

Läs om våra hotellerbjudanden för kursdeltagare.

Tidigare deltagare

"Små ord, stor betydelse är en passande sammanfattning av de tre intensiva och lärorika dagarna på kursen."
Jessica.Andersson
Jessica Andersson, skribent och projektledare, Devocy Communication
Det har varit otroligt roligt och intressant att få lyssna och diskutera ord på det här sättet, när varje ord har betydelse. Lärarna uppmuntrade diskussioner som komplement till lektionerna och det känns som att jag lärde mig mycket trots att jag sedan innan arbetat många år som skribent. Kursen gav verkligen ny inspiration till jobbet där hemma.