Kursansvariga

Lucas Borglund

Lucas Borglund

Gör:

Driver eget företag inom digital analys och marknads­föring

Bakgrund:

  • Började karriären som UX-designer efter att ha pluggat på Stockholms Universitet. Jag insåg snabbt att kvalitativa data inte alltid är så lätt att få tag på när man vill kartlägga ett naturligt beteende av en digital tjänst, så jag vände mig till kvantitativa data, digital analys.
  • Jag började arbeta med digital analys och konverteringsoptimering på ett av de större mediehusen där jag kunde kombinera mina tidigare kunskaper inom UX med nya inom marknads­föring och analys. Jag fick en central roll i de kundteam jag jobbade med för att bland annat väva ihop kundresa med affärsmål, implementera spårning till att bygga A/B tester.
  • Sedan 2020 har jag kört på som egen konsult och haft förmånen att jobba med stora och spännande företag från olika branscher, inte minst att få föreläsa på Berghs!

Vad inspireras du av?

Jag kan bli otroligt taggad efter att ha läst en bok om personlig utveckling eller hur hjärnan fungerar. Ett tips som alltid kommer vara relevant är “Deep Work” av Cal Newport som handlar om hur man hittar fokus (och mening) i sitt jobb.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Är med min familj, dricker vin och äter god mat, tränar och är ute i naturen.

Vad är det roligaste med att föreläsa på Berghs?

Att jag själv alltid får lära mig något nytt och att få träffa intressanta och engagerade kursdeltagare. Bra nätverkande!

Har du någon förebild?

Min mamma.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Jag tog in en praktikant från Berghs som jag nu jobbar tillsammans med.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

  • En grej som både dina kunder och chefer kommer värdesätta högt är om du är proaktiv. Det behöver inte vara stort, men något litet extra ibland som dom inte förväntade sig att du skulle göra kommer få dig att se extremt bra ut i deras ögon.
  • Och ska du gå på intervju, se till att du intervjuar företaget lika mycket som de intervjuar dig. Ditt värde är högt och du måste veta att arbetsplatsen är rätt plats för dig.

Vad vet vi inte om dig?

Att jag har gästat en podd under alias med Fredrik Söderholm.

Lucas Borglund

Lucas Borglund

Ansvarig för kursen Performance Marketing tillsammans med Sophia Båge.