Kursansvariga

Niklas Eriksson

Niklas.Eriksson

Gör?

Content Strategist på Academic Work.

Bakgrund

Mitt allra första jobb var som webbredaktör för en filmsajt år 2000. Därefter har jag gjort alla möjliga utflykter till tv, magasinsredaktioner, copywriting, manusskrivande, digital utveckling, ljud, böcker och gud vet vad innan för jag för ca tio år sen landade i contentvärlden och de senaste åren på contentbyrån Make your Mark. Det är jag väldigt glad för. Särskilt roligt är det nu när gränserna luckras upp allt mer – vilka byråer/aktörer som kan och förväntas göra vad förändras hela tiden. Nyfikenhet är nog det som driver mig mest. Jag kan fortfarande känna en barnslig förtjusning över att få vara med följa och fundera kring hur digitalt berättande kan göras idag, om en vecka, om tre år. Några områden som ligger mig extra varmt om hjärtat är popkultur, datadriven storytelling och att gräva i gamla härliga arkiv. Men det mesta blir kul om man gör det med rätt personer. Min utbildning är nog inte så typisk för den här branschen, min bakgrund är inom datavetenskap, filosofi och idéhistoria. Två barn har jag. Ingen bil, men en väldigt fin cykel.

Vad inspireras du av?

Naturen, roliga Youtube-videor och folk som gör gott även när ingen ser på.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Hmm, ja vad gör man om dagarna egentligen? Några saker jag försöker göra så ofta det går är: spela pingis, jogga, ölnörda och läsa pre-apokalyptiska böcker om AI och människans framtid (dom gör mig mer uppsluppen än uppgiven, i alla fall oftast).

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Hur mycket respekt jag än har för folk som har gjort fina och viktiga saker inom vår bransch (dvs gamlingar), så är det ändå nästa generation man verkligen vill se vad de ska hitta på. Vilken lyx att få en sneak peek av det!

Har du någon förebild?

Ja jättemånga. Några utan inbördes ordning: David Sedaris, Stevie Nicks, Johan Rockström, Flora Lichtman, min farmor.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Omge dig med bjussiga människor. Sådana som får dig att må bra, kan saker som inte du kan och aktivt är intresserade av att dela med sig av sina kunskaper.

Dold talang?

Jag är ganska grym på flipper och schack, om jag får säga det själv haha. Dock inte samtidigt!

Niklas.ErikssonNiklas Eriksson

Ansvarig för distanskursen Content Marketing tillsammans med Carin Roeraade.