Kursansvariga

Noa Carle

Noa.Carle

Gör:

Motion Designer på Bold Scandinavia + frilansar lite som 3D Designer.

Bakgrund:

En glad norrlänning (Umeå represent!) som flyttade till Stockholm sommaren 2021 för att förverkliga sina kreativa drömmar.

Min resa började när jag var ung och scrapbookade med mamsen, som jag insett idag typ är en analog version av photoshop (!?).

Sedan gick jag in i en period av mycket gaming där jag tittade mycket på YouTube och såg då dessa stora kreatörer som hade snygga logotyper och youtube-banners med häftig grafik. Det var där det träffade mig och jag kände “DET DÄR VILL JAG LÄRA MIG!”. Vi hade någon photoshop-licens som jag fixade på datorn och sedan dess har det varit enormt många timmar spenderade framför YouTube, tutorial efter tutorial.

Det hela fick mig att inse att detta är något jag vill jobba med. Så efter några års paus från plugg efter gymnasiet valde jag att satsa allt och söka mig till Berghs - och jag kom in! Jag studerade Communication Design 2021-2023 och fick med mig så otroligt mycket fint därifrån.

Vad inspireras du av?

Ny teknik, nya programvaror, naturen, mode och människor.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Jag tycker om att springa, laga mat och spela datorspel. Sen har jag mycket tankar om att börja göra mer fysiskt kreativa grejer, typ sy egna kläder, göra smycke, 3D-printa grejer osv. Jag måste bara komma till skott, men det är verkligen något jag vill göra inom den närmsta tiden.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

Jag såg det som en fantastiskt fin möjlighet att få växa som individ, samt att på något sätt få ge tillbaka till det man kom ifrån. Jag har även länge tänkt på att en dag vilja lära ut så när detta erbjudande kom så kändes det givet att det var något jag ville göra.

Har du någon förebild?

Jag inspireras av många, kommer tyvärr inte på någon specifik person. OM jag ska nämna någon så är det the GOAT, Christopher Nolan. Älskar det han gör just nu i filmvärlden. Det jag inspireras av är folk som vågar göra sin egna grej och/eller folk som verkligen gör något gott i denna dystra värld.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Ett roligt minne var när vi vann Berghsbollen (bästa CD2123 <3). Jag tror det var på den första matchen som en kille i vår klass stukade foten ganska så rejält, sen på finalmatchen så var det en klasskompis vars båda axlar gick ur led. Vi tog hem finalmatchen trots allt och korades som vinnare! Jag hade dock inte så mycket tid att fira för jag var tvungen att springa allt jag hade till Bold där jag skulle på praktikintervju. Jag fick praktikplatsen och jag fick senare ett jobb där. Allt blev bra <3

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

  • Stay curious.
  • Snäll > Cool. Var snäll. Finns alltför många “coola” och “tuffa” typer ute i branschen som får folk att bara må dåligt. Låt oss ändra på det!

Vad vet vi inte om dig?

Jag har en gigantisk familj! Vi är 11 helsyskon! Men det slutar inte där - det är bara 2 killar och hela 9 (!) tjejer.

Noa Carle

Kursansvarig för kvällskursen Grafisk design Start på Berghs.