Kursansvariga

Patrik Hambraeus

Patrik.Hambraeus

Gör?

Learning Developer, föreläsare och kursansvarig på Berghs School of Communication.

Bakgrund:

TV-producent sedan 25 år, utvecklat TV-format och producerat alla genrer av tv och film samt drivit produktionsbolag. Lärare på Berghs sedan 2001 inom Film, idé och konceptutveckling, Motion Design, Personlig utveckling och Storytelling. Drivit utbildningar på STDH, Forsbergs, Berghs och en KY utbildning i Göteborg. Har en MA i TV Drama från Goldsmiths College, University of London.

Vad inspireras du av?

Läser mycket böcker, 50% romaner och resten böcker om lärande, metoder och personlig utveckling. Älskar all former av vattenaktiviteter som att paddla kajak, segla laser, fiska i fjällen eller hänga på en brygga. Min största inspiration är att se människor utvecklas, till exempel genom att guida genom en kurs, se aha-ögonblicken och skapa något tillsammans.

Har du någon hobby/vad gör du på fritiden?

Lära mig nya saker, resa, träffa människor eller jobba med att skapa mina framtida drömhus.

Varför valde du att bli kursansvarig på Berghs?

När jag arbetade i branschen var varje kurs på Berghs en chans för mig att utvecklas genom att Berghs ställer höga krav på mig att leverera på toppnivå. Väl i klassrummet inser jag att lär mig lika mycket av deltagarna. Det gör mig ödmjuk.

Har du någon förebild?

Min syster för att hon kämpar mot sin sjukdom, min son för att han är så självgående och min dotter för att hon står ut med mig.

Berätta om ett roligt minne från Berghs!

Den första gången jag gav min kurs i storytelling för AC-programmet var jag rätt nervös om det skulle bli bra. Men studenterna tog uppgiften på allvar och använde berättarverktygen till perfektion med sina egna historier. Jag var lite oförberedd på hur starka historierna blev. Jag blev väldigt berörd och hela klassen skrattade, och grät, som aldrig förr. Hela klassen blev starkare som grupp efter den dagen.

Har du något bra karriärtips som du vill dela med dig av?

Var proffsig och vänlig mot alla du träffar, från VD till städare. Som TV-producent var det superviktigt att skapa personliga relationer med många olika personer, eftersom alla kontakter alltid är nödvändiga. Jag har ofta haft anledning att söka upp personer åratal efter att vi jobbat ihop och då är det viktigt att ha lämnat ett bra intryck efter sig.

Vad vet vi inte om dig?

Bor i kollektiv hyresrätt, ett utmärkt sätt att bo på.

Dold talang?

Bra på att träna personer framför kameran, typ programledare och lärare. Det bara blev så för att jag själv tyckte det var jobbigt att stå där.

Patrik.HambraeusPatrik Hambraeus

Ansvarig för kursen Storytelling på Berghs.