Kurser

Storytelling

  • Ta fram en historia som berör
  • Bygga varumärken med Storytelling
  • Storytelling och kundperspektiv

Vill du skapa kommunikation som väcker känslor, sprids snabbt och aktiverar hjärnans signalsystem? Den här kursen ger dig verktyg och processer att skapa en historia som berör. Du kommer att överföra berättandets konst till varumärkesbyggande kommunikation och arbeta fram uttag och koncept byggt på tydliga principer kring Storytelling.

Nivå
Professional
Format
Dagtid
Språk
Svenska
Plats
Bobergsgatan 48, Stockholm
Pris
32 500 SEK (inkl. moms)
26 000 SEK (exkl. moms)
Ansök innan
Måndag 17 juni
Start
Tisdag 5 november
Slut
Tisdag 19 november
Lektionstid
18 timmar
Egenstudier
Ca 2-3 timmar
Kursdatum

Tisdag 5/11 9-16 på Berghs, torsdag 7/11 13-16 (feedback på zoom), tisdag 12/11 9-16 på Berghs, torsdag 14/11 13-16 (feedback på Zoom) samt tisdag 19/11 9-16 på Berghs.

Ansök nu

*Din ansökan blir bindande först när du blivit erbjuden en plats och sedan har tackat ja.

Om kursen

Att berätta historier är det äldsta sättet att kommunicera på och muntliga historier ligger bakom några av våra viktigaste verk, som Bibeln, Eddan och Homeros. Idag följer vi passionerat Netflix serier, läser deckare och delar “verkliga” historier på sociala medier. Trots att flera tusen år har gått sedan Aristoteles skrev ner hur historier skulle berättas har mycket lite ändrats - samma kraftfulla metoder används idag. Nu har hjärnforskning kunnat följa kroppens reaktioner på Storytelling och vi har fått vetenskapliga bevis på de hormoner kroppen producerar när vi engagerar oss   i en bra berättelse. Det ger en förklaring till varför storytelling är så effektivt.

Kursen inleds med analys av Storytelling och hur det används idag i marknads­kommunikation - vi diskuterar och definierar effekterna av Storytelling i modern kommunikation.

Kärnan i kursen är arbetet med en Storytelling Canvas. Det är en metod där du skriver en historia som utgår från dina egna erfarenheter. Steg för steg arbetar du fram en kort historia med stigande svårighetsgrad. Du delar varje steg med de andra deltagarna och lär dig ge feedback och förbättra ditt berättande. Med Storytelling Canvas börjar du i rätt ände, med en känsla och en verklig situation. Du hittar syfte, målgrupp, sensmoral, lär dig trigga känslor hos mottagaren och flera “trick” som engagerar lyssnare och läsare. Slutligen lär du dig dramaturgins grundregler och applicerar dem på din historia.
Sista dagen kopplar du ihop dina erfarenheter Storytelling Canvas och tar fram konkreta förslag på företagskommunikation i ett grupparbete.

Vem är kursen för?

Du kan vara kommunikatör, copywriter, arbeta med marknads­föring eller intern kommunikation. Kanske skriver du själv i olika media, eller så arbetar du mer strategiskt.

Det här får du

  • Storytelling Canvasmetoden - fem steg för att ta fram en historia som berör. Du arbetar iterativt fram en berättelse som växer med verktyg som dramaturgi, scenbygge och att ankra den i en djup och giltig moralisk mening. Du berättar en egen kort historia. 
  • Storytelling och hjärnan - hur hormoner produceras av de känslotillstånd en bra berättad historia framkallar.
  • Att bygga varumärken med Storytelling - exempel på hur företagen arbetar med historier om verkliga hjältar som berör och skapar lojalitet. 
  • Storytelling och kundperspektiv - resonemang om olika angreppssätt kring Storytelling. Gör du kunden till hjälte? Eller kan du bygga historier om hur ditt företag får rollen som förändrar människors liv? 
  • Arbeta i grupp med att skissa upp hur Storytelling kan appliceras internt eller externt i ditt, eller andras, företags egen kommunikation. 

Vanliga frågor

Här hittar du svaren på de vanligaste frågorna om att gå en kurs på Berghs.

Lästips! Längst ned på denna kurssida finns det relaterade artiklar – ett bra sätt att få veta mer. Läs om våra hotellerbjudanden för kursdeltagare.

Kursansvarig

Patrik.Hambraeus

Patrik Hambraeus

Learning developer, Berghs.

Patrik leder även kursen Designa lärande med AI.

Ansökan och antagningskrav

Skicka också med

På denna kurs krävs det inga ansökningshandlingar. Kursen ges på svenska.

När får jag besked om jag kommit in?

På denna kurs gäller löpande antagning och principen först till kvarn. Din ansökan är bindande först efter att du tackat ja till kursen via mailbekräftelsen som skickas ut. Det innebär att du är garanterad en plats i och med din anmälan under förutsättning att vi fortfarande har platser kvar att erbjuda.

Kursintyg

Efter genomförd kurs (och minst 80% närvaro) utfärdas kursintyg.

Vad kostar kursen?

Studieavgift inkl. moms
32 500 kronor

Studieavgift exkl. moms
26 000 kronor

Frågor om kursen?


Kontakta oss om du har några frågor!

Utbildningskoordinator

Lisa Koikeroinen