Om Berghs

Berghs arbetsprover - Hur kommer jag in?

För att komma in på ett av Berghs program behöver du göra ett arbetsprov. Ansökningsperioden sker under tidig vår och programmen startar sedan i augusti varje år. Här får du mer information om Berghs arbetsprover.

När kan jag söka?

Ansökningsperioden 2023 pågår mellan den 25 januari och 4 april. Den 9 februari bjuder vi in till öppet hus i Stockholm. Mer info kommer snart!

Vad är arbetsprover?

Genom arbetsproverna visar du som söker till Berghs heltidsprogram prov på din förmåga att lösa uppgifter kreativt och kommunikativt. Vi tittar på kriterier som idéhöjd, utförande och relevans i förhållande till den givna uppgiften. Arbetsproverna hjälper alltså oss på Berghs att skapa rätt förutsättningar för antagningsprocessen och ger nödvändiga förutsättningar för att fokusera på utförd uppgift snarare än de sökande som personer.

Hur söker jag till Berghs program?

Du söker till Berghs program genom att lösa uppgifterna i arbetsproverna. Det vill säga att du skickar in arbetsprov, CV och gymnasiebetyg. Arbetsproverna för 2023 presenteras den 25 januari.

Vad kan jag söka på Berghs?

Art Director/Copywriter - Programmet för dig som vill arbeta som Art Director eller Copywriter. Utbildningen fokuserar på idé- och konceptutveckling, strategi, och hantverk inom de olika disciplinerna.

Berghs Bachelor - Berghs Bachelor är för dig som vill ha en längre internationell utbildning inom kommunikation, design, reklam eller media. Du läser din första termin på Berghs och fortsätter därefter studierna i USA, Australien eller England. Obs! För att ansöka till Berghs Bachelor behöver du inte göra några arbetsprover.

Communication Design - Programmet för dig som vill arbeta med visuell kommunikation. Du har ett öga för såväl detaljer som för helheten och vill jobba både idé- och hantverksmässigt inom detta breda område.

Digital Design & Strategy - Programmet för dig som vill bli expert på digital kommunikation. Utbildningen innefattar bl.a. UX, webbanalys och djupdyker i hur man kan använda ny teknik för marknads­föring.

Produktions­ledning - Programmet för dig som vill driva projekt och realisera idéer. Programmet ger dig allt från konkreta verktyg inom produktions­ledning till träning i att leda team.

Public Relations - Programmet dig som vill skapa idéer så intressanta att de når fram till människor utan köpta reklamytor, koncept med “förtjänad kärna” och arbeta med aktivering av PR-kommunikation.

Strategisk Kommunikation - För dig som vill skapa kreativ kommunikation genom strategiskt arbete, skapa helhet för att detaljerna ska fungera och kombinera ett kreativt sinne med strategisk planering.

Growth Marketing - Programmet för dig som vill hålla jämn takt med den digitala världen, utvecklas till en kreativ analytiker och lära dig  metoderna för att mäta, analysera och optimera digital marknads­föring. Growth marketing hjäper företag att växa och uppnå sina affärsmål.

Får jag CSN under mina studier?

Alla utbildningar är CSN-berättigande, utom Berghs Bachelor. Det ger dig möjlighet att ta studielån och merkostnadslån från CSN.
Art director / Copywriter och Communication design är godkända under Konst- och kulturutbildningar.
Strategisk Kommunikation, Public Relation, Digital Design & Strategy, Produktions­ledning och Growth Marketing är godkända under Yrkeshögskolan.
Berghs Bachelor är ej studiemedelsberättigat under den första terminen på Berghs enligt Yrkeshögskolan och CSN. Dock är studieperioden utomlands CSN-berättigad.
Läs mer om vad som gäller kring att finansiera dina studier med CSN här.