Press

Berghs och musikhjälpen - tillsammans mot barnsexhandel!

tis, 12 dec, 2017, 09:27

En hel helg med den samlade kompetensen hos ett mixat team av Berghs-studenter som tar sig an ditt företags kommunikativa utmaning. Det är vad Berghs auktionerar ut till förmån för Musikhjälpen 2017 med temat: “barn är inte till salu”.

Genom åren har Berghs studenter gjort flertalet insatser till förmån för Musikhjälpen. Allt från grafiska profiler, annonser och porträttfotografier till en heldag med en digital klass har de senaste åren auktionerats ut i samband med Musikhjälpen. Tack vare Berghs studenters tidigare initiativ som blivit populära, blev Berghs i år tillfrågade om vi ville vara med och bidra som en av Musikhjälpens officiella auktioner. Självklart vill vi det!

År 2017 kommer en av Musikhjälpens officiella auktioner att bestå i en specialupplaga av ett Berghs Student Lab (värde 120 000 sek). Under två heldagar i januari 2018 kommer över 60 studenter att arbeta med det vinnande företaget och dess kommunikativa utmaningar. I teamen hittas både Art Directors, Copywriters, digitala strateger och kreatörer, PR-kommunikatörer och produktionsledare. Precis som i standardversionen av Student Lab kommer teamet att arbeta efter en brief skräddarsydd för det vinnande företagets kommunikativa utmaningar.

Hur går det till?

Den 27:e och 28:e januari går Musikhjälpens Student Lab av stapeln på Berghs i centrala Stockholm. Till sin hjälp kommer studenterna ha erfarna processledare som ser till att deras lösningar uppnår maximal kreativ höjd och effekt. I slutet av dagen på söndagen den 28:e januari presenterar studenterna vad de har kommit fram till för det vinnande företaget. Kreativa lösningar och massor av inspiration utlovas! Efteråt får vinnaren med sig full dokumentation av alla lösningar och idéer som presenterades under dagen.

Vad skänker Berghs till Musikhjälpen?

Förutom att Berghs auktionerar ut ett Student Lab till ett värde av 120.000 kr där det vinnande budet går direkt till Musikhjälpen, valde studenterna dessutom att skänka hela sitt arvode (1400 kr/student) till Musikhjälpen. Tack vare att 66 fantastiska studenter vill vara med kommer Berghs därför att kunna donera 92 400 kr utöver det vinnande budet.

Vad handlar Musikhjälpen om?

Årets upplaga av Musikhjälpen har temat “inga barn är till salu”. Pengarna som doneras kommer gå både till utbildning och förebyggande åtgärder i berörda områden men även till insatser för att hjälpa de barn som drabbats. För att läsa mer om Musikhjälpen och årets tema se deras sida: http://sverigesradio.se/musikhjalpen

Hur budar man i Musikhjälpen?

På Traderas sida hittar du till Berghs auktion som ligger uppe från och med Musikhjälpens start den 11:e december. 

Kontaktperson på Berghs: 

Christopher Waldekrantz, Head of Communications på Berghs School of Communication. 

christopher.waldekrantz@berghs.se