Press

Berghs fortsätter satsningen inom hållbara städer – lanserar utbildningen Urban Designer

Förra våren meddelade Berghs School of Communication sin nya utbildningssatsning inom Urban Design and Planning. I samband med lanseringen presenterades flera nya kurser inom stadsutveckling, som till exempel Innovationsledning för hållbar stadsutveckling och Place branding. Nu meddelar den internationellt erkända skolan att man fortsätter satsningen och lanserar heltidsutbildningen Urban Designer med start i augusti 2024.

tors, 23 nov, 2023, 10:15

Av student Daniel RosquistBild av Berghsstudent Daniel Rosquist.

En Urban Designer kombinerar kompetenser som förståelse för stadsutvecklingens komplexitet och möjligheter med förmåga att facilitera samverkan. De kompetenskrav som ställs tar utgångspunkt i det mänskliga perspektivet genom hela problemlösningsprocessen, förståelse för ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet samt att leda innovationsarbete framåt. Utbildningen löper på heltid under ett och ett halvt år, inklusive fem månaders praktik. 

“Vi etablerade ett Advisory Board för två år sedan för att skapa en förståelse för vilka utmaningar och möjligheter som finns inom området. Det känns otroligt spännande att kunna erbjuda studenter nya karriärmöjligheter genom denna nya framåtriktade utbildning på Berghs”, säger Marie Alani, Head of Faculty på Berghs.

Enligt Berghs framgångsrika pedagogiska upplägg kopplas ett case till varje kurs för att sätta kunskapen direkt i ett sammanhang, och slutpresentationer med företag/organisationer representerade i klassrummet ger möjlighet till verklighetsnära feedback. Exempel på kurser som ingår i programmet: Human-Centered Design, Urban Economics and Quality of Life Value, Circular Cities samt Sustainable Urban Design & Planning. Programmet riktar sig till den som är engagerad i att medverka till omställning i samhället och vill jobba som till exempel urban designer, stadsutvecklare, affärsutvecklare eller projektledare.

“Vår satsning understryker det viktiga arbetet att skapa samverkan mellan discipliner, för att säkerställa att samhällsproblem inte löses i silos. En annan viktigt parameter är att det är just vi, en kommunikationsskola, som lanserar utbildningen då vi är övertygade om att vår expertis och långvariga erfarenhet inom kommunikation bidrar till förståelse för hur en plats kan blir attraktiv och skapa livskvalitet”, säger Berghs vd Camilla Wallander. 

Fakta:

  • Ansökan till alla Berghs heltidsprogram öppnar i januari 2024
  • Ansökan sker genom anonyma arbetsprover 
  • Utbildningen är godkänd av Myndigheten för Yrkeshögskolan
  • Studiestödsberättigad och terminsavgiften kan finansieras genom merkostnadslån hos CSN 
  • Utbildningen startar den 12 augusti 2024

För mer information om programmet Urban Designer: https://www.berghs.se/program/urban-designer/

För mer information om Berghs kurser inom hållbara städer: https://www.berghs.se/urban-design-and-planning/