Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

5 myter om att läsa på distans

Att studera på distans blir allt mer populärt. Friheten att själv välja hur och när du vill lägga upp dina studier lockar. Passar formatet alla? Är det lika bra kvalité på en distanskurs? Vi slår hål på myterna och svarar på dina frågor kring att läsa en distanskurs på Berghs.

Skrivet av David Lindh
Februari 6, 2019

Myt 1: Det är sämre kvalité om jag pluggar på distans

Nej, det är det inte. Du får alltid individuell feedback från den kursansvariga på dina inlämnade uppgifter och du kan ha kommunikation, inte bara i text utan även visuellt, med dina kurskamrater när du vill via Berghs onlineplattform. Varje termin gör vi utvärderingar och samtliga av våra distanskurser ligger över ett betyg på 4 på en 5-gradig skala. Kraven under en distansutbildning är lika höga som under en vanlig utbildning i ett klassrum.

Myt 2: Jag kommer inte lära mig lika mycket på en distanskurs

Det är helt upp till dig själv! En studieplan för en distanskurs är precis lika genomarbetad som för en kurs på plats. Du läser din kurs på Berghs via vår webbaserade utbildningsplattform och bestämmer själv när du löser kursuppgifterna enligt schemalagd inlämning. För att bli godkänd på kursen och därmed få ett kursintyg krävs att samtliga eller ett visst antal lösningar är inlämnade och godkända. Den personliga feedback som du får under kursens gång kan ge dig möjlighet att utvecklas och lära dig oavsett om den kommer från lärare eller kurskamrater.

"Eftersom jag inte bor i Stockholm var det egentligen bara en distanskurs som var ett alternativ för mig. Jag läste kursen och fick feedback på alla inlämningsuppgifter via Berghs utbildningsplattform, idag finns ju alla kommunikationsmöjligheter så jag tyckte det fungerade finfint!" - Maja Gavie

Myt 3: Distansformatet passar inte mig

Distansformatet passar dig som önskar studera samtidigt som du arbetar! Du har själv stor möjlighet att styra över din egen studietid och kan därför oftast arbeta 100% samtidigt som du studerar. Du kan vara bosatt var som helst i Sverige eller utomlands och samtidigt ta del av en distanskurs på Berghs.

Myt 4: Att plugga på distans på Berghs är som vilken annan distanskurs som helst

Vi är väldigt måna om att ge dig upplevelsen att vara en del av Berghs - även på distans. I vissa kurser har vi kursstart- och avslut på plats i våra lokaler och du kan ta del av allt som händer på skolan i våra interna kanaler. Alla våra distanskurser leds av yrkesverksamma och erfarna personer från branschen och vi jobbar med casebaserat lärande. Vår pedagogik grundar sig i att du ska få praktisera dina kunskaper för att på så sätt snabbt skrida till verket vid kursens slut.

"Det går inte en arbetsvecka utan att jag öppnar upp kursmaterialet för att hitta inspiration, verktyg och bra exempel. Till skillnad från mina tidigare studier på universitetet var den här kursen väldigt konkret och praktiskt. Det passade mig perfekt!" - David Blomgren

Myt 5: Jag får inte jobb om jag bara läst en distanskurs

Här beror det såklart på vad du har för ambition, bakgrund och vilka kontakter du har sedan tidigare. Ibland krävs det fler kurser och ibland räcker det med en kurs för att du ska ha möjlighet att byta karriär. En distanskurs kan också ge en boost till självförtroendet i att söka ett nytt jobb.

Kolla in hela Berghs kursutbud!

Oavsett om du vill studera på distans, på kvälls- eller dagtid, en intensivkurs eller under en längre period, så har vi ett brett kursutbud inom kommunikation.

Välj här!