Inspiration för dig som söker nytt jobb

Behovet av ett livslångt lärande har ökat under coronakrisen. Här har vi samlat tips och inspiration till dig som blivit permitterad, är mellan jobb eller funderar på att söka nya utmaningar.

Nätverkande

Tycker du också att nätverkande kan kännas lite krystat eller till och med jobbigt? Du är inte ensam! Och ändå är det så viktigt att bygga nätverk idag, både för karriären men också för din personliga utveckling. Så här kommer du igång!

Inspireras av andra

  • Inspireras av Berghs kursdeltagare och alumnistudenter: I artikelserien Efter kursen har vi samlat intervjuer med tidigare kursdeltagare på Berghs. De berättar exempelvis om sitt jobb och hur de har fått nytta av sina nyvunna kunskaper. Efter examen är namnet på en artikelserie där vi har pratat med några av dem som tidigare har läst ett heltidsprogram på Berghs. De lever helt olika liv idag, men alla med den gemensamma nämnaren att de en dag beslutade sig för att söka till Berghs.
  • Hur får man egentligen jobb i kommunikations­branschen idag? Handlar det fortfarande om att bygga portfolio, skicka CV och gå på intervju? Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut, vilka utvecklingsmöjligheter finns eller funderar du kanske på en helt ny roll? I artikelserien Karriär tittar vi på hur det kan se ut att jobba inom kommunikations­branschen idag.
  • Det finns massor av böcker, poddar och annat som kan hjälpa dig på vägen. Några exempel på populära poddar i ämnet är Framgångspodden, Jobbpodden,  Karriärpodden och Hjälp, jag är mellan jobb.

Testa något nytt

Inom vår bransch, kommunikation, marknad och media, dyker nya roller och titlar ständigt upp. I den här titelguiden har Knack Rekrytering samlat över 160 titlar. Läs och inspireras! Har du tröttnat på din nuvarande jobbsituation och drömmer om något annat? Trivs du inte med dina nuvarande arbetsuppgifter? Dags för en förändring? Här är 7 tips till dig som funderar på att byta jobb.

Stipendier

Det finns mängder av stipendier att söka som studerande, men det finns även en del att söka för dig som jobbar eller är mellan jobb. Här är våra bästa tips på var du kan börja leta.

Uppdatera dina kunskaper

Öka dina chanser att hitta ett nytt jobb, utvecklas där du är – eller ta nästa steg i karriären. Fyll på med kunskap, utöka ditt nätverk och få ny energi. Här är 5 tips för att hitta rätt kurs!

Foto: Unsplash

Taggar: