Inspiration för dig som söker nytt jobb
Behovet av ett livslångt lärande har ökat. Här har vi samlat tips och inspiration till dig som blivit permitterad, är mellan jobb eller funderar på att söka nya utmaningar.
Inspireras av andra
- Hur får man egentligen jobb i kommunikationsbranschen idag? Hur kan en vanlig dag på jobbet se ut, vilka utvecklingsmöjligheter finns eller funderar du kanske på en helt ny roll? I artikelserien Karriär tittar vi på hur arbetslivet kan se ut.
- Inspireras av Berghs kursdeltagare och alumnistudenter: I artikelserien Efter kursen har vi samlat intervjuer med tidigare kursdeltagare. De berättar exempelvis om sitt jobb och hur de har fått nytta av sina nyvunna kunskaper. Efter examen är namnet på en artikelserie där vi har pratat med några av dem som tidigare har läst ett heltidsprogram på Berghs.
- Det finns massor av böcker, poddar och annat som kan hjälpa dig på vägen. En bok är "Karriärhandboken" av Lisa Rosengren. Några exempel på populära poddar i ämnet är Framgångspodden, Jobbpodden, Karriärpodden och Hjälp, jag är mellan jobb.
Stöd och stipendier
- Det finns ett antal omställningsaktörer i vårt land och du som har blivit uppsagd på grund av arbetsbrist kan få hjälp. TRR, Trygghetsstiftelsen och Omställningsfonden är några av dessa. Dubbelkolla med din arbetsgivare om det finns denna typ av stöd och hur du isåfall ska gå tillväga.
- Insatskatalogen är ett digitalt sökverktyg som samlar insatser – vars syfte är att öka människors möjligheter till egenförsörjning.
- Det finns mängder av stipendier att söka som studerande, men det finns även en del att söka för dig som jobbar eller är mellan jobb. Här är våra bästa tips på var du kan börja leta.
Nätverkande
Tycker du också att nätverkande kan kännas lite krystat eller till och med jobbigt? Du är inte ensam! Och ändå är det så viktigt att bygga nätverk idag, både för karriären men också för din personliga utveckling. Så här kommer du igång!
Testa något nytt
- Inom vår bransch, kommunikation, marknad och media, dyker nya roller och titlar ständigt upp. I den här titelguiden har Knack Rekrytering samlat över 160 titlar. Och på framtid.se beskrivs en mängd olika yrken och möjligheter. Läs och inspireras!
- Har du tröttnat på din nuvarande jobbsituation och drömmer om något annat? Trivs du inte med dina nuvarande arbetsuppgifter? Dags för en förändring? Här är 7 tips till dig som funderar på att byta jobb.
- Ska du få ut max av ditt yrkesliv är det smart att fokusera på de problem du bryr dig mest om. Det är där du troligtvis kommer ha mest energi och känna att du gör som mest nytta. Hitta meningen med ditt jobbliv.
- Ta hjälp av AI i ditt jobbsökande. Det finns flera AI-verktyg som kan fungera som bra bollplank för dig som söker jobb.
Uppdatera dina kunskaper
Öka dina chanser att hitta ett nytt jobb, utvecklas där du är – eller ta nästa steg i karriären. Fyll på med kunskap, utöka ditt nätverk och få ny energi. Här är 5 tips för att hitta rätt kurs!
Foto: Unsplash
Relaterade artiklar
"Det var en lycklig slump att jag hittade kursen Place Branding på Berghs"
Annika Åberg är nyanställd som friluftstrateg på Norrköpings kommun. 2021 påbörjade hon en karriärväxling. Här berättar hon om denna resa.
Berghs experter delar misstag och lärdomar
Ibland blir saker inte riktigt som det var tänkt. Här berättar Berghs kursansvariga om tabbar de har råkat göra på jobbet och vad de lärde sig.
“Strategisk marknadsföring var en otroligt lärorik kurs”
Rasmus Lindén, marknadsstrateg på Länsförsäkringar AB, var på föräldraledighet när en kollega frågade om han ville haka på en kurs på Berghs.