Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs på SXSW: Asiens största AR-företag

slingshotasia

Berghs studenter Olle och Gaby tar en titt på produkten som får 2D-objekt att både bli 3D och interaktiva genom en läsplatta.

April 1, 2017

Asiens största AR-företag som heter Slingshot och är från Indonesien hade flera intressanta produkter att visa upp i stora mässhallen på SXSW – både sådana de utvecklat själva och tillsammans med andra. En av dessa samarbetspartners är Elsie som gladeligen visar upp en app som får 2D-objekt att både bli tredimensionella och interaktiva när man tittar genom en läsplatta.

Missa inget från SXSW 2017!

Här följer du Berghs studenter Olle och Gaby på South by Soutwest 2017, en av världens största techmässor!

Se fler spaningar här!

Potentialen i produkten verkar stor – den är väldigt lekfullt utformad och kan förutom att nyttja förprogrammerade roliga funktioner med fysiska objekt även känna av grundläggande geometriska figurer, såsom en cirkel, och ansikten för att sedan skapa roliga animationer i läsplattan.

Programmet kan även i realtid läsa av om man rör på ett objekt och anpassa det som visas på skärmen efter det på ett realistiskt och snyggt sätt. Vi har inte svårt att se att den här tekniken, förutom att hjälpa till i många praktiska situationer, kommer att glädja många barn med dess enkelhet och lekfulla approach!