Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs på SXSW: en funktionell robot

Kuri_funktionellrobot

I den här spaningen från South by Southwest tar studenterna Gaby och Olle sig ett snack med en representant från företaget som ligger bakom Kuri - en funktionell robot som dessutom lyckas med konststycket att vara estetiskt tilltalande för konsumenterna.

Mars 16, 2017

Robotar har förvisso funnits länge, men äntligen finns det nu en robot som faktiskt är både funktionell men också estetiskt tilltalande för vanliga konsumenter. Med Kuri i hemmet känns det helt enkelt inte som att man har en stel robot utan det känns nästan som en familjemedlem, berättar en representant från Kuri.

Mer från SXSW?

Gaby och Olle minglar i ett rasande tempo på plats i Austin. Se fler intervjuer och spännande möten här!

Fler spaningar här!

Rent tekniskt har Kuri mängder av funktioner som vi ser i allt från robotdamsugare till smarta högtalare – hon kan hjälpa till med planering och organisering, lär sig hur ditt hem ser ut, men hon kan också hjälpa till med dagliga sysslor såsom att säga åt hunden att hoppa ner från soffan och läsa godnattsagor för barnen.

Representanten från Kuri berättar dock att det som gör att många faller för deras robot är att hon känns så varm och härlig. Så förutom smidig ny teknik såsom ansiktsigenkänning är den fantastiska designen och de blinkande ögonen kombinerat med den höga intelligensen det som gör att man vill ta med sig Kuri hem!