Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghsstudent får drömpraktik på Apple

victoriainoue

Vi fick en glad nyhet här på Berghs. Vår Bachelorstudent Vicky Inoue har fått praktik på ett av världens mest eftertraktade och framstående företag, Apple! Nyfikna kontaktade vi givetvis henne för en kort intervju.

Berätta lite om hur du fick praktik på ett av världens mest eftertraktade företag?

En väldigt fin historia! Jag sökte nämligen inte själv, utan hade ynnesten att bli rekommenderad. Sen var det Apple som hörde av sig till mig!

Vilka arbetsuppgifter har du på Apple?

Jag sitter på avdelningen för marknads­kommunikation med titeln “Interactive Writer Intern”, vilket känns väldigt flott och passande eftersom jag pluggar copywriting.

Vilken är den största lärdomen än så länge?

Att Apple verkligen värnar om sitt varumärke.

Kommer du att stanna i San Francisco efter praktiken?

Jag har ungefär ett år kvar på min masterutbildning i copywriting här på Academy of Art i San Francisco, så jag blir kvar en stund. Sen är jag sugen på att dra österut till motsatta kusten!

Nyfiken på Berghs Bachelor?

Vill du bli Bachelorstudent? Den första terminen av programmet läser du på Berghs i Stockholm för att därefter fortsätta dina studier i Australien eller USA, på någon av våra partnerskolor.

Marco Ortolani

Läs mer här!

Vad är det bästa som du har med dig från Berghs utbildning?

I allmänhet är det nog att Sverige är så himla duktiga på reklam och design. Och på ett personligt plan är nog det bästa alla bra personer jag lärt känna genom Berghs på ett eller annat sätt. Det är guld värt!

Vilka är dina bästa tips till framtida Berghs studenter?

I en värld där kraven är hårda måste man både jobba hårt och vara snäll.