Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Career Day 17: "de flesta verkar intresserade av att anställa"

SofiaWennstrom

Halvvägs genom Career Day 2017. Vi tar tempen på Sofia Wennström, student inom Berghs utbildning Digital Strateg/Digital Kreatör, om hur Career Day hittills förlöpt och vad som gjort henne mest överraskad idag.

Hej Sofia! Hur har dagen gått hittills?

Jag trodde först att det skulle vara en blandning av företag som både är intresserade av att anställa och de som bara ville träffa studenter, men de flesta verkar väldigt intresserade av att anställa. Det var både överraskande och roligt att se!

Byråerna träffar idag många studenter som är sugna på jobb. Hur skulle du säga att du sticker ut från dina klasskamrater?

Jag är utvecklare i grund och botten och alla pratar att man ska vara så innovativ hela tiden. Så jag gjorde om min portfolio där jag vände på den traditionella ansökningsprocessen där man hamnat längst ner i inkorgen bland alla andra sökande. Där kan de som är intresserade av mig skriva in vilka skills de letar efter och därefter se vad jag kan erbjuda, och de kan även se min portfolio. Det är så jag säljer in mig idag.

Vad är det värsta som kan hända idag?

Att jag hamnar hos någon där jag känner att det inte finns ett gemensamt intresse. Om de inte har ett intresse av det digitala kan det bli svårt. Strateg är ganska brett i sig, så om de vill ha en planner är jag nog inte rätt person för dem. Men hittills är jag positivt överraskad!

Vad har du för önskemål på resterande tid av Career Day?

Jag har redan fått känna mig oerhört attraktiv på arbetsmarknaden, vilket är en ovanlig situation. Man pluggar och är en i mängden, men nu känner jag att min kompetens behövs vilket lättar på en del stress. Annars hoppas jag att fortsätta bli positivt överraskad av att träffa företag som jag inte visste fanns. Jag har fått mycket kontakt och förslag kring var jag ska vända mig vidare som kan ge mig en inblick i världen jag ska ut i.

Till sist: vilka tips har du till andra som läser detta?

Hitta din nisch och pusha för den. Var tydlig med vad du vill göra. Det kan vara svårt men jag har märkt att arbetsgivare gillar när man har en plan.

Text: Kevin Krooks. Fotografi: Ellen Syrjälä