Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Career Day 17: "jag fokuserar på vad jag tycker verkar spännande"

Alexander_olsson_nelin

Career Day 2017 har dragit igång! Redan klockan åtta syntes studenter röra sig runt skolans skrivare, sittande i cafeterian vid sina datorer och förberedandes inför den fullspäckade dagen där Berghs studenter träffar byråer och företag från hela världen. Vi tog en snabbkoll med student Alexander Olsson Nelin om förväntningarna inför dagen.

Strax före klockan nio började också de företag och byråer som i år deltar vid Career Day på Berghs dyka upp. Med kaffekoppar och smörgåsar i högsta hugg passade några studenter på att ta tillfället i akt och börja prata med branschens representanter, innan det snart var dags att samlas i aulan där Berghs VD Camilla Wallander hälsade alla välkomna och förklarade Berghs Career Day 2017 som öppen. Vi tog tag i copywriting-studenten Alexander Olsson Nelin, som går sitt andra och sista år på Berghs, för att ställa några frågor.

Hej Alexander! Vad vill du få ut av dagen?

Jag försöker att inte se det här som arbetsintervjuer utan mer ett tillfälle att sätta ansikten på folk och att inte fokusera så mycket på vad jag vill, snarare vilka som vill ha mig och vad jag tycker verkar spännande. Tänker också att det blir väldigt många intressanta och personliga möten.

Några rädslor eller orosmoment inför dagen?

Det skulle isåfall vara att jag fokuserar för mycket på mappen istället för att det ska vara så avslappnat som möjligt. Och jag hoppas att det inte ska bli tyst.

Vilken tror du är den största skillnaden mellan studentlivet på Berghs och att komma ut i arbetslivet?

En viktig del som man inte tar del av på Berghs är att man alltid har en kund som man jobbar mycket med och behöver ta hänsyn till.

Hur har du förberett dig inför dagen?

Jag har läst på så mycket som jag kan om byråerna jag ska träffa och jag har en ungefärlig idé om vad jag vill prata om. Försöka hitta likheter i det jag vill och vad de erbjuder och hitta en ”common ground”.

Vilket tips vill du ge till nästa års studenter inför Berghs Career Day?

Lägg mer tid på att läsa på om vilka du ska träffa än att göra din mapp helt perfekt.

 

Text: Kevin Krooks. Fotografi: Ellen Syrjälä.