Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Därför är nätverkande viktigare än någonsin

Vikten av nätverk blir ständigt större och på Berghs bidrar vi som hub för möten, inspiration och samarbeten - såväl IRL som digitalt. Career Day är ett format som vi genomför för nionde året i rad, men under en tid präglad av social distansering hittar vi nya lösningar och öppnar nu upp för fler att delta.

Career Day innebär att Berghs heltidsstudenter och branschen får chansen att mötas i form av speed-dating under en heldag, för att bredda sitt kontaktnät, addera perspektiv eller erbjuda sin hjälp och expertis. Förra året beräknades ca 1200 möten ha ägt rum på Berghs, och nästa år bygger vi vidare på vår speed-dating med bas i en digital plattform och förhoppning att kunna genomföra några möten live!

5 viktiga anledningar att nätverka just nu:

 

  1. För att hålla sig aktuell, intressant och hitta intressanta personer med uppdaterad kompetens och digital verktygslåda att rekrytera.
  2. Världen har kommit närmare. Inga resor eller val av lunchställen behövs. En snabb invite är det som krävs. Ett nytt “on-the go” nätverkande är på plats i digitala kanaler. Här skapas nya vanor som är viktiga att vara del av.
  3. Simon Sinek, Greta Thunberg och Barack Obama kanske är, kanske inte, önskade tillskott i ditt nätverk. Men oavsett vem du är mest nyfiken på har (nästan) alla blivit mer tillgängliga. Intressanta personer har färre event att gå på vilket skapat möjligheter för dig att få till ett samtal.
  4. Många av oss behöver möta andra människor för att få energi och nya tankar. Att göra den extra ansträngningen för att få upp farten i ditt nätverkande igen ger inte bara intressanta kontakter utan kan faktiskt (kliché-varning) göra någons dag.
  5. Sist men inte minst. Vi är på väg tillbaka. Vaccin och hopp står för dörren och snart går det undan igen. Passa på nu att bygga relationer idag med personer, branscher och länder som kan vara möjliggörande för nya mål i ert nästa steg!