Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Det här tycker Robert Lundin är bäst med Berghs

Robert Lundin

Robert Lundin är Creative Director på reklambyrån Strateg i Örebro och har läst två distanskurser hos oss. Här berättar han om tiden på Berghs, vad som var den största vinningen med kurserna, vad han inspireras av och hur han har fått användning av sina nya kunskaper.

Skrivet av Anette Hamel
November 13, 2017

Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Robert Lundin och jobbar som Creative Director på en reklambyrå som heter Strateg. Både byrån och min familj håller till i Örebro. Jag har jobbat som Creative Director i ca 1 år men har varit på Strateg i snart 10 år. Innan min nya roll jobbade jag som Digital Director. Jag har läst två distanskurser på Berghs: Art Direction och Grafisk design och kommunikation.

Vad var det som fick dig att söka till dessa kurser på Berghs?

Jag har alltid velat jobba som Creative Director och har haft det som mål under lång tid. Utbildningarna var ett steg i den riktningen. Att få känna av om jag var på rätt väg och få lite mer kött på benen.

Vad har du fått med dig från dessa distanskurser?

Grafisk design gav mig bra grunder i formgivning. Men också en chans att få avsätta tid till att hålla på mer med form. Som jag verkligen älskar men inte hinner med så bra i vardagen. Art direction-utbildningen gav mig en trygghet i att jag faktiskt kan saker och att jag var på rätt väg vad det gäller fokuset på att bli Creative Director.

Den största vinningen med båda kurserna var kontakten med lärarna. Att få genomarbetad feedback på alla uppgifter var så otroligt viktigt för utvecklingen. Jag och en av lärarna har sedan utbildningen haft kontinuerlig kontakt och han är nu min mentor. Så himla bra. Alla borde ha en mentor och bolla saker med.

Motsvarade kurserna dina förväntningar?

Absolut. Det var verkligen en lagom nivå för den avsatta tiden. Blev ju ändå att man satt längre än vad det var beräknat. Älskar ju det här!

Fick du någon typ av ”aha-upplevelse” under kurserna?

Ja, att så många fokuserar på form när man pratar art direction. Jag fick en inblick i att jag mer brinner för idéarbetet och grunderna innan formen och texten hamnar på plats.

Hur har du fått användning av dina nya kunskaper?

Använder mycket av det jag lärt mig i utbildningen (och via samtal med läraren) dagligen. Faktiskt så är det vissa delar från utbildningen som ligger till grund för våra kreativa processer här på byrån.

Berätta om något bra minne från Berghs!

Att få sitta i ett rum med massa duktiga kreatörer som presenterar sina idéer är ju underbart i sig. Och att se hur otroligt många olika lösningar det finns på en och samma brief. Det var så himla spännande.

Vad inspireras du av?

Självklart andra kreatörer i alla former. Musik, konst, filmer och andra bra reklammakare. Jag inspireras också av att se andra människor hoppa igång i det kreativa arbetet. Att jag ibland lyckas peppa igång oss så att vi hamnar på ännu högre nivå rent idémässigt.

Vill du läsa om andra personer som har gått kurser på Berghs? Då rekommenderar vi Berghs artikelserie Efter kursen.