Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Efter examen: Stephanie minns Berghstiden som en konstant peak

berghs stephaniewgodee

Som Art Director på SWE ser hon varje dag som en en möjlighet att jobba med något nytt, nischat eller spännande. Stephanie W Godée tackar sina studier på Berghs för att ha gett henne grunden för att snabbt komma in i jobbet på byrån och ger sina bästa råd till de som vill gå samma väg som hon.

Att Berghs studenter lyckas bra efter sin examen är ett faktum. Fler än 95% av Berghs alumnistudenter har de facto ett jobb sex månader efter avslutad utbildning på Sveavägen i Stockholm. Men vad menas egentligen med “att lyckas” och vilka typer av stigar är det våra studenter väljer att trampa sig fram på?

I den här artikelserien, “Efter examen”, har vi intervjuat en rad alumnistudenter om vad som hände efter att de tagit sin examen från Berghs. Vi får höra om deras coola, roliga, ovanliga, avancerade eller på något annat sätt imponerande jobb och ta del av deras bästa tips på hur man bäst ska börja sin bana mot sitt eget drömjobb - en bana som ter sig olika för alla olika studenter men har ett gemensamt startskott: de sökte till Berghs.

Stephanie W Godée tog examen från Berghs Digital strateg/Digitalkreatör-program våren 2015 och arbetar nu som Art Director på reklambyrån SWE. Hon berättar här om hur det gick till och delar med sig av sina tre bästa tips till hoppfulla Berghs-sökande.

Kan du berätta om din studietid på Berghs?

Det var en intensiv period där det varvades kurser, samarbeten, tävlingar, sena kvällar med att komma på den där briljanta idén – och så en hel del pingis! Om jag skulle rita en graf över mitt liv skulle tiden på Berghs ligga som en konstant peak. Det bästa var alla bra och härliga människor som man lärde känna.

Hur kändes det när du tog examen, hade du en klar idé om vad du ville jobba med?

Examen var verkligen en parad av känslor – lycka, ångest, rädsla, förväntan. Jag visste redan innan Berghs att det var åt Art Director-hållet jag ville, men på vilket sätt var inte helt självklart. Under studietiden blev det mer tydligt att jag både ville jobba med idé och koncept men samtidigt behålla hantverket.

Hur fick du ditt nuvarande jobb?

Under sista tiden på Berghs var jag och "drack kaffe", vilket man i branschen kallar att ta ett avslappnat möte, och visade min portfolio. Jag träffade många trevliga personer och det var intressant att få en inblick hur olika byråer jobbar. Men så en kort tid efter examen trillade det in ett mail från Christina Ericson på SWE Reklambyrå som hade sett min portfolio. En kaffe blev till flera möten och dagen innan sommarsemestern skakade jag och SWE hand.

Vad är det roligaste med det?

Att varje dag få arbeta med det man är genuint intresserad av, tillsammans med smarta och roliga kollegor som har en lång erfarenhet av branschen. En annan rolig grej är att man blir otroligt påläst om så många nischade saker – en bra skill att plocka fram när man är på till exempel mingel.

Vad är det mest utmanande?

Ja det är nog det där med tiden. Att få den att räcka till och gärna bli lite över.

Kan du beskriva hur ”en vanlig dag” på jobbet ser ut?

Hmm, ”en vanlig dag”... Dagarna kan vara både mer eller mindre vanliga. Oftast börjar det med frukost och några scroll genom nyheterna. Sen är det en härlig blandning mellan kundmöten, internmöten, idéande och genomförande.

Hur har dina studier på Berghs hjälpt dig i ditt jobb?

Berghs är hyfsat känt för sitt intensiva tempo och att vara väldigt branschnära. Det hjälpte mig att snabbt komma in i jobbet på byrån utan någon hög tröskel.

Vad är dina bästa tips till dem som ska söka till Berghs i vår?

Vi kör tre snabba:

1. Gå med i arbetsprovsgruppen.

2. Kreativ prestationsångest? Check this out!

3. Ge allt! Gå inte på första idéen! Våga fråga om feedback!

Vill du läsa mer om vad andra Berghsstudenter gjorde efter examen?

Efter examen: Joel jobbar med PR på kärleksfulla Jung - Joel Sköld på Jung Relations

Efter examen: Louise tävlade sig till drömjobbet på Prime - Louise Moberg på Prime