Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

"Kurserna håller hög kvalitet"

writing_coffee_computer

Anni Svensson är chef för digitala medier på Telge AB och har läst flera kurser på Berghs. Senast gick hon distanskursen Digital Copywriting. Här berättar Anni om kursen, vad hon fick med sig och hur hon håller sig fortsatt uppdaterad.

Anni SvenssonHej Anni! Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Anni Svensson och arbetar som chef för digitala medier på Telge AB. Telgekoncernen består av moderbolaget Telge AB samt ett antal dotterbolag och intressebolag. Hela Telgekoncernen ägs av Södertälje kommun.

Mitt arbete består av både strategiskt och operativt arbete inom digitala medier. I min grupp arbetar ytterligare tre personer och vi är totalt femton personer på hela kommunikationsavdelningen. Vid tiden när jag gick kursen arbetade jag som kundkommunikatör på Telge Energi AB.

Vad var det som fick dig att söka till kursen Digital Copywriting på Berghs?

Jag har läst flera kurser på Berghs, bland annat Communication Management och tycker att kurserna håller hög kvalitet.

Vad har du fått med dig från copykursen?

Många nya lärdomar för mig vid den tiden (våren 2017) och vi fick även med oss bra verktyg att använda i vårt arbete. Teori blandades med praktiska övningar, vilket var lärorikt och givande.

Motsvarade kursen dina förväntningar?

Ja, det gjorde den absolut. Det var lite kort om tid för mycket som skulle göras och hinnas med så man bör ha med sig att avsätta tid inför en sådan kurs. Innehållet var jättebra!

Berätta om något bra minne från Berghs!

Jag lyfter gärna att Berghs överlag håller hög kvalitet på utbildningar och lärare. Jag har alltid kommit hem med nya kunskaper och känt mig nöjd.

Hur har du fått användning av dina nya kunskaper?

Jag har haft användning av dem varje dag och i min utveckling framåt. Jag arbetar numera heltid med digitala medier, skriver för webben och för sociala medier så det jag lärde mig har kommit till nytta.

Har du något karriärtips?

Visa och tala om vad du vill. Om det är utveckling och karriär du vill ha så var noga med att berätta för din chef och de du känner att det är det du vill. Med öppenhet och vilja kommer du långt. Det är också väldigt bra att utbilda sig löpande, hålla sig uppdaterad på olika sätt inom det område du är intresserad av. Det kan vara utbildningar, men det kan också vara exempelvis frukostseminarium.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Vi har både kurser på dagtid, kvällstid och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Har du någon förebild i ditt ledarskap?

Inte vad jag kan komma på just nu. Jag försöker tänka att jag agerar och är mot mina kollegor och medarbetare så som jag själv vill bli bemött. Lyssna, visa respekt, diskutera, våga vara öppen, vänlig men också kunna fatta beslut när det behövs.

Vad inspireras du av?

Det beror lite på. Jag inspireras av väldigt många olika saker. Modiga människor som vågar följa sitt hjärta och sina drömmar. Nya kunskaper och lärdomar som gör att jag utvecklas, både som privatperson och som person i arbetslivet. Sätta mål och att känna att jag lyckas med olika saker och den utbildning i kreativt skrivande som jag läser på halvfart på distans för andra året på Linnéuniversitet. Jag inspireras också väldigt mycket av att läsa böcker i alla genrer och av att vara i naturen, gärna nära havet.

Hur håller du dig fortsatt uppdaterad inom ämnen som skrivande och ledarskap?

Jag går ju min utbildning i kreativt skrivande nu. Jag går andra året och har sökt in även till tredje året. Det har gett mig oändligt mycket nya kunskaper som jag har nytta av både i mitt skönlitterära skrivande men också i mitt arbete. Jag har en egen blogg, som mestadels handlar om skönlitterärt skrivande.

Jag deltar så ofta jag kan på frukostseminarium (Metamatrix är jättebra!) och på Telge har vi förmånen att ha ledarträffar flera gånger varje år där spännande föreläsare bjuds in och berättar om aktuella ämnen, exempelvis digitalisering. Det är ett tips för andra företag – arbeta med intern kommunikation och ledarutveckling. Jag har även varit med i ett nätverk för digitala medier/sociala medier, så jag har nu ett nätverk att diskutera frågor med. Toppenbra! Bloggtips: Robert Kanalagil och denna sida är bra att följa: http://www.socialanyheter.se/ och för kommunikatörer inom offentlig sektor finns detta: https://deladigitalt.se

Vill du läsa om andra personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.