Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

“Mycket bra föreläsare och enormt engagerade kursledare”

Joanna.Wallen

I december 2017 slutförde Joanna Wallén den 12 veckor långa utbildningen Berghs Upgrade: Digital Design. Här berättar hon om kursupplägget, lärarna, Berghsandan, förbättrat självförtroende och nytändning.

Hej Joanna! Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Joanna Wallén, bor i Stockholm, slutförde nyligen utbildningen Berghs Upgrade: Digital Design och söker just nu jobb som AD och UX designer, gärna en kombination om det går.

Vad var det som fick dig att söka till denna 12 veckors utbildning?

Jag har länge jobbat med både design/formgivning och kände att jag behövde vidareutveckla mig och bli mera "hands-on" på det digitala. Så den nya utbildningen Berghs Upgrade: Digital design uppdaterade mina kunskaper.

Vad har du fått med dig från utbildningen?

Vi var ett gäng som hade massa erfarenheter av många olika kreativa designprojekt. Vi fick handledning i flera nya programvaror. Kursen var mycket intensiv, inspirerade och jag träffade många sköna nya kompisar. Det bästa var att jag tror att vi alla fick en nytändning. Jag fick känna på "Berghs-atmosfären/andan" igen. 2017 var det 25 år sedan jag senast gick på Berghs. Jag har blivit bekräftad att jag kan och vilka kunskaper jag besitter, vilket har lett till ett bättre självförtroende. Framför allt så har jag en bättre presentationsteknik, då det blev mycket presentationer både i mindre grupper och hela klassen, samt ett skarpt case till kund.

Motsvarade utbildningen dina förväntningar?

Den var faktiskt bättre än jag trodde att den skulle vara. Vi fick mera djupgående kunskaper om det som alla hade lite hum om sedan tidigare, mera "kött på benen". Det var mycket bra föreläsare och enormt engagerade kursledare. Jag minns väldigt tydligt att en av våra kursledare sade att vi såg ut som "fågelholkar" i början av utbildningen. Mot slutet av utbildningen, så var det inga fågelholkar längre, vi fick svar på alla frågor!

Berätta om något bra minne från Berghs!

Efter första tidens introduktion kom vi kursare varandra väldigt nära och vi hade en mycket bra sammanhållning i gruppen. Alla var väldigt ödmjuka och trevliga. Jag har skrattat mycket. Ibland på lektionerna så kunde jag höra någon av mina kursare plötsligt "skrika till" då de förstod sig på någon av de nya programvarorna. Det var som om "poletten" trillade ner.

Fick du någon typ av ”aha-upplevelse” under kursen?

Att vissa tidigare kunskaper fortfarande gäller och sedan kom den stora AHA-upplevelsen. Det var när vi var klara med kursen och jag insåg att jag faktiskt kan det här.

Hur har du fått användning av det du lärde dig?

Ja, alla de nya verktyg, programvaror och metoder som vi lärde oss.

Vad inspirerar dig?

Jag får energi och inspiration av andra människor. Framförallt personer som förverkligar sina drömmar. Och att lösa uppgifter/problem.

Tror du att utbildningen har ökat dina chanser att få det jobb du vill ha?

Ja! Jag har jobbat som formgivare (analogt i 25 år)/designer (digitalt i 5 år) och varit med om den digitala resan sedan starten och har nu uppgraderat mina kunskaper och blivit mera "hands on" med bl a de nya programvarorna. Detta borde göra mig mera attraktiv på arbetsmarknaden, för jag har nu en enorm bredd. Jag har sett att det är fler som tittar på min Linkedin-profil nu och så går jag på fler intervjuer.

 

Ansök till Berghs Upgrade: Digital Design! Här hittar du även mer information om Berghs Upgrade-formatet. Vill du läsa om andra personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.