Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Berghs Upgrade: skifta karriär på 12 veckor

Med intensivutbildningen Berghs Upgrade kan du skifta karriär och utbilda till en ny yrkesroll baserad på befintlig kompetens - på 12 veckor. Välj mellan Digital Design och Digital Copywriting.

Berghs Upgrade riktar sig till en erfaren målgrupp som redan har erfarenhet av att arbeta inom kommunikation och vill styra om sin karriär mot ett nytt område eller en ny spetskompetens. Utbildningarna inom Berghs Upgrade skapar möjlighet att utveckla och byta sin nuvarande yrkesroll, fylla på med ny kompetens och fortsätta att vara anställningsbar. Vid avslutad utbildning finns en ny uppsättning kunskaper, erfarenheter som visar på ny kompetens direkt i CV:t.

Berghs Upgrade - Digital Copywriting

När användarens upplevelse står i fokus krävs smart kommunikation i det stora och det lilla. Som Copywriter ska du helst kunna locka med hjälp av känslor och stora ord för att sedan visa rätt väg med hjälp av rätt tonläge och microcopy.

Under utbildningen lär du dig bland annat metoder för att arbeta med storytelling, Content Marketing, Inbound Marketing, UX-Writing och sökmotoroptimering. Vi utforskar även copywriterns roll i en tid där video tar allt större plats. Du får kunskap som efterfrågas idag. Du lär dig metoder och får verktyg för att lyckas som copywriter i olika typer av digitala projekt.

Berghs Upgrade - Digital Design

Den första utbildningen inom Berghs Upgrade var Digital Design, en intensiv utbildning  på 12 veckor, riktad till personer som redan är grafiska designers eller AD och vill skifta fokus och kompetensområde till digital design. Med användaren i fokus gör deltagarna en djupdykning i den digitala världen och utbildas inom gränssnittsdesign/UX för både webb och smarta telefoner. Utbildningen behandlar både de analytiska, tekniska och de konstnärliga sidorna av att arbeta med digital design och user experience. Efter utbildningens slut kommer deltagarna att kunna söka jobb som digitala designers.

– Vi träffar dagligen mycket skickliga grafiska designers och art directors som vill bygga på sina befintliga kompetenser för att ta sig an en ny yrkesroll. För dessa blir steget till UX ibland helt nödvändigt, utbildningen är upplagd för att göra steget så smidigt som möjligt, säger Johan Björnsrud, som är programansvarig för Digital Design på  Berghs Upgrade.