Berghs Upgrade: skifta karriär på 12 veckor

Med intensivutbildningen Berghs Upgrade kan du skifta karriär och utbilda till en ny yrkesroll baserad på befintlig kompetens - på 12 veckor. Välj mellan Digital Design, ett program för grafiska designers som vill skifta till digital design, och Content Manager, för kommunikatörer som vill driva framtidens digitala marknadsföring ur ett varumärkes- och innehållsperspektiv.

Berghs Upgrade riktar sig till en erfaren målgrupp som redan har erfarenhet av att arbeta inom kommunikation och vill styra om sin karriär mot ett nytt område eller en ny spetskompetens. Utbildningarna inom Berghs Upgrade kommer skapa möjlighet att utveckla och byta sin nuvarande yrkesroll, fylla på med ny kompetens och fortsätta att vara anställningsbar. Vid avslutad utbildning  inom Berghs Upgrade finns en ny uppsättning kunskaper, erfarenheter som visar på ny  kompetens direkt i CV:t.

– Livslångt lärande har gått från ett diffust begrepp till en verklighet att förhålla sig till, speciellt i kommunikationsyrken där kompetensbehov förändras i samma takt som medieutvecklingen, säger Linn Tornérhielm, COO och affärsområdeschef på Berghs.

Upgrade: Digital Design

Den första utbildningen inom Berghs Upgrade är Digital Design, en intensiv utbildning  på 12 veckor, riktad till personer som redan är grafiska designers eller AD och vill skifta fokus och kompetensområde till digital design. Med användaren i fokus gör deltagarna en djupdykning i den digitala världen och utbildas inom gränssnittsdesign/UX för både webb och smarta telefoner. Utbildningen behandlar både de analytiska, tekniska och de konstnärliga sidorna av att arbeta med digital design och user experience. Efter utbildningens slut kommer deltagarna att kunna söka jobb som digitala designers.

– Vi träffar dagligen mycket skickliga grafiska designers och art directors som vill bygga på sina befintliga kompetenser för att ta sig an en ny yrkesroll. För dessa blir steget till UX ibland helt nödvändigt, utbildningen är upplagd för att göra steget så smidigt som möjligt, säger Johan Björnsrud, som är programansvarig för Digital Design på  Berghs Upgrade.

Upgrade: Content Manager

Vårterminen 2018 startar Berghs: Upgrade Content Manager, en intensiv utbildning på 12  veckor riktad till dig vill arbeta som den nya tidens marknadsförare och driva utveckling och kommunikation för varumärken och organisationer.

Att vara content manager på ett företag kan liknas vid rollen som chefredaktör inom traditionell media. Det är en slags hybrid mellan marknadschef och chefredaktör där det handlar om att producera innehåll kontinuerligt såväl som att ta ansvar för resultatet.

Under utbildningen kommer du att lära dig att tänka strategiskt och taktiskt kring redaktionell marknadsföring, så kallad content marketing. Kursen innehåller ett skarpt varumärke och case som tar dig igenom tre olika områden, strategi och taktik, storybuilding samt distribution och publiceringsplattformar.

Hur fungerar Berghs Upgrade?

Vi arbetar längre i livet än någonsin tidigare. Fler arbetar än någonsin tidigare. Samtidigt behöver allt fler fortbilda eller vidareutbilda sig under yrkeslivet, vilket bland annat uppmärksammas i regeringens strategi för högre utbildning. För att svara på behovet av vidareutbildning lanserar Berghs från och med hösten 2017 ett nytt utbildningskoncept: Berghs Upgrade, en tre månader lång heltidsutbildning som ger deltagarna möjlighet att utbilda sig till en ny yrkesroll genom att bygga på sin befintliga kompetens.

Som deltagare inom Berghs Upgrade studerar du heltid på Berghs under 12 veckor. Den pedagogiska modellen inom Berghs Upgrade bygger på att du varje vecka får ett nytt uppdrag eller case. De syftar till att ge deltagarna praktisk erfarenhet inom det område de nu utbildar sig inför att arbeta med. I slutet av varje vecka presenterar deltagarna en lösning på veckans uppdrag och ges feedback.

Berghs redaktion

Den här artikeln är producerad av Berghs redaktion. Berghs redaktion består av medarbetare på Berghs kommunikationsavdelning, Berghs Communications, samt gästskribenter, lärare och studenter. This content is produced by Berghs.