Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Interaktiv projektledningskurs över Zoom

Emma.Krantz

Emma Krantz bor i Linköping och jobbar som Community Manager på LEAD. I somras läste hon en intensivkurs i projektledning på Berghs, online via Zoom. Här berättar hon om kursen och sitt jobb.

Skrivet av Anette Hamel
Oktober 29, 2020

Hej Emma! Berätta gärna något om dig och vad du jobbar med.

– Mitt namn är Emma Krantz och jag arbetar som Community Manager på TECH inkubatorn LEAD. Jag bor i Linköping och jobbar i Linköping och Norrköping där vi har kontor. Jag har jobbat här lite mer än ett år och trivs väldigt bra. Det är en otroligt inspirerande arbetsplats med stort driv och framtidsfokus då jag jobbar med människor i startupbolag! Jag har tidigare studerat B2B, sales & marketing och startat ett kvinnligt nätverk.

Vilken kurs läste du hos oss och varför valde du den?

– Jag läste Projektledning, en intensivkurs på 18 lektionstimmar, i slutet av juni. Jag hade tidigare läst en kurs i ämnet hos en annan utbildningsleverantör, men ville få mer kunskap och anmälde mig då till denna intensivkurs som gick online vilket jag såg som en stor fördel. Kursen var effektiv för mig som sparade in restid. Jag såg det som en smidig lösning med online och att kunna lägga tre dagars fullt fokus på ämnet.

Vad har du fått med dig från kursen?

– Jag har fått med mig verktyg, tips och kontakter från kursen. Den var matnyttig med mycket interaktivitet, trots att den var digital!

Hur var läraren?

Mie var grym! Delade med sig av sina erfarenheter, tips och verktyg samt skapade en bra interaktivitet med mycket eget arbete och i grupper under alla tre dagarna trots digitalt, då det som ofta saknas där är just det interaktiva.

Hur kan en dag på ditt jobb se ut?

– Som Community Manager finns jag till för de startupbolag som vi arbetar med. Det är en bred och central roll där jag är ”spindeln i nätet”. Det gäller allt ifrån att planera och genomföra event, uppdatera våra sociala medier, leverantörskontakter samt att tillgodose de olika behov som våra bolag har. Dagarna skiljer sig mycket åt, det är bland annat det jag uppskattar med mitt jobb. En utmaning är att ha många bollar i luften och vara beredd att släppa allt och prioritera om. Det är högt och lågt blandat i rollen och det roligaste är att vara spindeln i nätet! Det är fantastisk att få arbeta med framtidens bolag!

Vilken kurs passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser på dagtid, kvällstid och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Hur hittar du balans mellan arbete och privatliv?

– Jag hittar balans mellan arbete och privatliv genom att försöka lägga bort jobbet väl hemma och göra sådant som ger mig energi.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna kurs?

– Jag rekommenderar absolut dig som är sugen på en liten uppdatering gällande projektledning att söka denna kurs. Dels för att du kanske inser att du redan har bra kunskap men ändå får med dig bra och konkreta tips samt verktyg. Och även till dig som är nybörjare och vill ha lite mer kunskap i ämnet på ett effektivt sätt!

Vill du läsa om andra personer som har gått på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.