Artiklar

15 veckors distanskurser på Berghs – NÄR DU strävar efter förändring

Ta det första steget mot en spännande resa av personlig och professionell utveckling! Vi förstår att din tid är värdefull. Våra distanskurser ger dig friheten att studera när det passar dig bäst. Vid kursstart och avslut samlas vi i våra inspirerande lokaler i Stockholm.

DISTANSKURSER 15 VECKOR – HÖSTEN 2024

Start: Fredag 30 augusti
Avslut: Fredag 13 december
Se detaljerad information på respektive kurssida.
Frågor? Chatta gärna med oss!

  • Kurserna ges en gång per termin, vår och höst.
  • Du har stor möjlighet att styra över din egen studietid och kan därför oftast arbeta 100% samtidigt som du studerar.
  • Kursen inleds med en gemensam lunch i klassrummet och avslutas med en AW. Det är värdefulla tillfällen att träffa din klass och din lärare och bygga nätverk för framtiden.
  • Under veckorna har du kontakt med lärare och kurskamrater via Canvas och Zoom.
  • Varje kurs har ett begränsat antal platser. Sök i god tid!

Art Direction
Det här är kursen för dig som redan har grundläggande kunskaper inom grafisk formgivning och vill utvecklas strategiskt, konceptuellt och idémässigt. Under den här kursen använder du dina kreativa talanger till att skapa, visualisera och argumentera för att skapa effektiv kommunikation.
Kursansvarig: Jan Tillberg
Lästips: Deltagarintervju

Copywriting
Du som brinner för att trolla med ord i alla dess former får en inblick till copyyrket här. Kursen lär dig bland annat att skriva målgruppsanpassat och ger dig en förståelse för hur språket kan användas för att skapa effektiv kommunikation.
Kursansvarig: Ylva Björnström
Lästips: Deltagarintervju

Grafisk design
En grafisk designer ska med en verktygslåda av typografi, färger, former, bilder, illustrationer, mönster och andra grafiska element kommunicera med en mottagare. På kursen går vi kortfattat igenom många delar av de vanligaste produktionerna från logotyp och visitkort till poster och förpackningsdesign.
Kursansvarig: Christina Breeze
Lästips: Deltagarintervju

Illustration
Här får du som vill bli illustratör lära dig att använda dina kreativa uttryck för att arbeta med kommunikation. Vi utgår ifrån din egen unika stil och ger dig de praktiska och teoretiska kunskaperna som behövs för att du ska kunna stärka ditt varumärke och inte minst – arbeta konceptuellt och gentemot kund.
Kursansvarig: Annika Sköld
Lästips: Deltagarintervju och en deltagarintervju till.

Projektledning
Är det någon som kan göra ett uppdrag verkligt framgångsrikt så är det du som projektledare! Det är hos dig allt börjar – och slutar. Berghs kurs i projektledning ger dig den grundläggande kunskap som behövs för att leda människor, arbeta i projekt och ta din karriär vidare.
Kursansvarig: Ann Westfelt
Lästips: Deltagarintervju

Strategisk kommunikation
Här får du som redan har erfarenhet av att arbeta med kommunikation och/eller PR en möjlighet att bredda och fördjupa dina kunskaper. Du får verktyg och insikter som hjälper dig att arbeta mer strategiskt i en kommunikationsverksamhet.
Kursansvarig: Anna Johansson
Lästips: Deltagarintervju

Vill du hellre gå en kurs i våra lokaler eller ta en kortare distanskurs? Här hittar du hela Berghs kursutbud.