Artiklar

Kursen Insiktsdriven strategi gav Matilda en omfattande verktygslåda 

Matilda Holm

Bli mer träffsäker i ditt kommunikationsarbete. Kursen Insiktsdriven strategi är för dig som vill förstå vad som motiverar, engagerar, driver och berör människor. “Annika är en inspirerande expert som utmanade mina tankesätt, vilket är lärorikt och någonting jag uppskattade mycket”, säger Matilda Holm.

Skrivet av Anette Hamel
Juni 14, 2024

Hej Matilda! Vem är du och vad jobbar du med?

– Jag är en nyfiken person med stor passion för affärsutveckling och marknads­föring. Tillträder nu i juni som marknadschef i ett spännande bolag med starkt varumärke och genuint hållbarhetsfokus. Jag bor utanför Göteborg med man och 2 barn. Har nyligen hittat till keramikens värld och gillar skapa i lera när jag inte jobbar - min typ av meditation!

Vad har du för bakgrund?

– Har en bakgrund inom marknads­föring, projektledning och e-handel och har arbetat med både varumärke och försäljning de senaste 10 åren. Gillar snabbrörliga miljöer där kreativitet och strategiskt tänkande möts.

Du gick kursen Insiktsdriven strategi hos oss nu under våren 2024. Vad var det som fick dig att söka denna kurs?

– Är genuint intresserad kring att förstå vad som motiverar, engagerar, driver och berör människor. Jag har tidigare arbetat med det, men önskade fördjupa mina kunskaper teoretiskt och få en verktygslåda som en solid grund i fortsatt arbete.

Vad har du fått med dig från kursen?

– Jag har fått en robust strategisk mall som jag kan använda framöver, vilket gör att jag kan leda mig själv bättre genom processen att ta fram insikter och skapa en effektiv brief. Dessutom har jag knutit värdefulla kontakter och fått med mig en omfattande verktygslåda som kommer att vara ovärderlig framöver.

Hur var läraren?

– Fantastisk! Annika är en inspirerande expert som utmanade mina tankesätt, vilket är lärorikt och någonting jag uppskattade mycket.

Motsvarade kursen dina förväntningar?

– Den överträffade mina förväntningar skulle jag nog snarare säga.

Fick du någon aha-upplevelse under kursen?

– Vad en insikt faktiskt är. Och att den emotionella berg- och dalbana som "planning" innebär är en viktig del och tillhör processen. Men också planningens betydelse generellt för att skapa effektfull kommunikation som verkligen når fram.

Vad tycker du var svårast eller mest lärorikt på utbildningen?

– Svårast var research-delen. Att känna sig trygg i att man har ett tillräckligt bra (och rätt) material att utgå från. Mycket lärorikt var kunskapen kring att förstå hur människors utmaning, företagets utmaning och insikten hänger ihop för att skapa en värdefull grund att bygga breifing - och i sin tur kommunikationen - på.

Dela gärna med dig av något bra minne från din tid på Berghs!

– Känslan av att "knäcka koden" som uppstod när jag nådde en ny insikt sent i mitt arbete och hela arbetet fick en helt ny vändning. Det var en positiv och kittlande upplevelse.

Har du något karriärtips du vill dela med dig av?

– Nätverka: Bjud ut den där personen du tycker är så intressant på en förutsättningslös lunch. Omge dig av personer i ditt nätverk som är mer seniora än du. Ett telefonsamtal eller en lunch för kunskapsutbyte och bollplank har varit otroligt lärorikt för mig.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna kurs?

– Du har något spännande, kul och lärorikt framför dig. Kör kör kör!