Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Intensivkursen Social Video passade företagaren Patricia perfekt

Patricia Holmén

Patricia Holmén bor i Visby och driver två företag. I december 2019 gick hon tredagarskursen Social Video på Berghs. Här berättar hon om detta.

Skrivet av Anette Hamel
Januari 27, 2020

Hej Patricia! Vem är du och vad jobbar du med?

– Jag heter Patricia Holmén och bor i Visby tillsammans med min familj. Driver två företag, Moments to love photography och Wisby Living fastighetsbolag. Det ena som bröllopsfotograf/familjefotograf. I det andra arbetar jag med att hyra ut lägenheter och lokaler.

Vilken av våra kurser har du gått och varför valde du just den?

– Jag läste Social Video i december 2019. Jag har ganska nyligen fastnat för film och börjat filma highlights från de bröllop som jag fotograferar. Såg den här kursen när jag var inne på Berghs hemsida. Jag har alltid velat läsa någon kurs på Berghs, och den här hade allt jag sökte. Att lära sig video för sociala medier känns idag som ett måste, och eftersom jag tycker att det är så roligt med film var det självklart att läsa denna kurs.

Motsvarade kursen dina förväntningar och vad fick du med dig?

– Kursen motsvarade mina förväntningar helt klart! Kursen var otroligt rolig, och jag lärde mig framförallt mer om ljudupptagning vilket jag inte jobbat med innan. Även olika sätt att filma och kring storytelling. Jag tyckte att det var bra att de hade med så många tekniska tillbehör som vi fick använda och testa när vi filmade. Nu längtar jag efter att få lägga till ljud på mina bröllopsfilmer i sommar. Jag lärde mig även tips och trix för att på ett snyggt, snabbt och ganska enkelt sätt få ut video snabbt i sociala medier. Allt måste inte filmas med kamera och redigeras i Premiere Pro. Och det kommer jag att få användning för i ett nytt projekt som jag arbetar väldigt mycket med just nu.

Hur var lärarna?

– Lärarna var så otroligt kunniga, snälla, inspirerande och uppmuntrande. Helt fantastiska! Allt detta medförde också att vi som gick kursen fick en jättebra sammanhållning dessa dagar.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Vi har både kurser på dagtid, kvällstid, intensivkurser och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Berätta gärna om något roligt minne från dina dagar på Berghs!

– En rolig sak som hände under kursen var att jag var väldigt mycket framför kameran. Som fotograf står ju jag helst bakom kameran. Här fick de som ville även chansen att träna på att vara framför, vilket var väldigt bra för mig.

Hur hittar du balans i tillvaron?

– Jag försöker hitta balansen i livet genom att dansa/träna. Att få en liten stund där hjärnan inte behöver tänka framåt hela tiden, utan kan koncentrera sig på danssteg.

Hur håller du dig fortsatt uppdaterad inom ämnet?

– Jag har hittat en tjej på Instagram @lalinda som jag följer. Hon har även mailutskick med tips och verktyg om hur du jobbar som influencer!

Foto: Patricias dotter Nike.

Vill du läsa om andra personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi vår artikelserie Efter kursen.