Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

För Raúl var kursen Influencer Marketing ett säkert bet

Raul Valencia Lopez

Raúl Valencia Lopez är marknadschef på Unibet. Här berättar han om sitt jobb, distanskursen Influencer Marketing och hur det var att studera på distans.

Skrivet av Anette Hamel
Juni 12, 2020

Hej Raúl! Vem är du och vad jobbar du med?

– Raúl Valencia López, marknadschef på Unibet. Jag har 4 års erfarenhet utav spelbolagsbranschen och kommer innan dess ifrån mediebyråbranschen, där jag var i 4 år.

Vilken kurs läste du och vad var det som fick dig att söka till just denna kurs?

– Jag läste distanskursen Influencer Marketing nu i maj 2020. Medielandskapet förändras och vi behöver ändras med det.

Hur var det att plugga på distans?

– Mycket bättre än väntat! Det kändes naturligt och något som jag tror kommer bli mer och mer standard i framtiden.

Vad har du fått med dig?

– Influencer Marketing är något som har funnits sedan massmedias begynnelse. Hur allting förändrats med sociala mediers intåg är extremt intressant och vart förändringarna är på väg likaså.

Motsvarade kursen dina förväntningar?

– Absolut! Mer än så måste jag säga! Väldigt bra var det. Edit var väldigt professionell och personlig. Riktigt bra! Att se hur man prissätter och värderar samarbeten med influencers var det absolut mest intressanta.

Raúl Valencia LopezHur kommer du att kunna använda det du lärde dig?

– Jag tror att vi i längden kommer använda detta på daglig basis i vårt sponsorskap med Allsvenskan och Superettan i fotboll. De 32 klubbarna består av 750 spelare som i förlängningen förhoppningsvis kan bli en del av av något som eventuellt kan bli en influencer strategi.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det är väldigt socialt och många olika delar, en del möten och variationen av att tänka kortsiktigt och långsiktigt är det jag tycker bäst om.

Har ditt arbete ändrats nu under Coronapandemin?

– Vi jobbar nu hemifrån hela teamet, men det har inte påverkat mitt arbete så mycket. Jag har en väldigt flexibel arbetsgivare, och har varit hemma på 50 % med min dotter sedan hon föddes i maj förra året. Så jag har kunnat bolla med det och skött arbetet hemifrån – något som har varit fantastiskt!

Vilken kurs passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Det finns både kurser på dagtid, kvällstid, intensivkurser och på distans.

Välj här!

Vad är du mest stolt över i din karriär?

– Att få jobba med det största vi har inom svensk fotboll är enormt prestigefullt.

Finns det något som du har ångrat?

– Att inte ha stått upp för vad jag tycker och tänker mer när jag var mer junior. Det är inte enkelt alltid – men i slutändan är det bra att stå upp för något man tror på.

Hur hittar du balans mellan arbete och privatliv?

– Vi har som sagt en väldigt öppen och förstående arbetsplats som låter oss arbeta på distans, vilket gör att work/life-balance är väldig sunt. För att slappna av och tänka på annat så gillar jag, ironiskt nog, att titta på eller spela fotboll.

Hur håller du dig fortsatt uppdaterad inom ämnet Influencer Marketing?

– Jag tycker att det är en bra idé att använda sig av befintliga kanaler man redan använder för att inte pressa in något extra bara för att.. Då blir det inte av i längden. Följ folk på Twitter om du använder det, LinkedIn, Instagram allt sånt. Men anpassa det efter vad du själv tycker om, istället för att försöka anpassa dig till något som inte passar dig.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna kurs?

– Gör det! Det finns mycket att lära sig från de andra kursdeltagarna och framför allt av Edit som är kursansvarig!