Artiklar

Sanna fick snabbt användning av intensivkursen

Sanna Rosell

Sanna Rosell jobbar med kommunikation och destinationsmarknadsföring på Örebrokompaniet. Sommaren 2022 gick hon intensivkursen Strategisk hållbarhets­kommunikation. Här berättar hon om sitt jobb, dagarna på Berghs och ger tips till dig som också funderar på att gå denna kurs!

Skrivet av Anette Hamel
Augusti 15, 2022

Hej Sanna! Vem är du och vad jobbar du med?

– Jag heter Sanna Rosell och jobbar sedan tre år med kommunikation och destinationsmarknadsföring på Örebrokompaniet, som är Örebro kommuns marknadsföringsbolag. Jag har en kandidat i medie- och kommunikationsvetenskap och har även läst kurser inom turism, språk och skrivande.

Du gick kursen intensivkursen Strategisk hållbarhets­kommunikation hos oss nu i juni. Vad var det som fick dig att välja denna?

– Hållbarhets­kommunikation som kursämne var nytt för mig, men väldigt relevant. Min bransch brottas med stora utmaningar när det gäller just hållbarhet, vilket gjorde att jag kunde applicera kunskaperna från kursen direkt när jag kom tillbaka till skrivbordet.

Berätta något om kursdagarna och vad du fick med dig!

– Kursen blandade teori och praktik, vilket gjorde det lättare att förstå sammanhangen. Teorierna handlade om t.ex. mänskligt beteende och gruppdynamik och praktiken kunde vara verkliga case och diskussionsfrågor, något jag gillade mycket. Det jag främst tar med mig är handlingsplanen, en konkret how to-lista som tydligt beskriver tillvägagångssättet för att kommunicera hållbarhetsfrågor. Guld värd att ha och checka av i framtiden!

Hur var läraren?

Erik Elvingsson Hedén är väldigt inspirerande, kunnig och rolig som lärare. Han har lång erfarenhet och många bra exempel att snabbt dra fram ur bakfickan. Jag uppskattade särskilt att han såg till vår grupps behov och frågor och verkligen satte sig in i våra enskilda utmaningar.

Har du idag kontakt med någon av dina kurskamrater?

– Precis som Erik, var mina kurskamrater också väldigt inspirerande. Vi kom från olika bakgrunder och jobbade på vitt skilda företag, men hade ändå många gemensamma beröringspunkter. Nu har vi kontakt på LinkedIn och det ska bli kul att följa deras väg in i hållbarhets­kommunikationen!

Vilken kurs passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Långa eller korta. Det finns både kurser i våra lokaler och på distans. Frågor? Chatta gärna med oss!

Läs mer här!

Berätta hur en dag på ditt jobb kan se ut!

– Klyschan att ”en dag är inte den andra lik” stämmer på pricken på mitt jobb. Ena dagen skriver jag webbartiklar, sökordsoptimerar texter och sköter digitala annonser. Andra dagen arbetar jag i utvecklingsprojekt för att marknadsföra olika besöksmål och hjälpa turismföretag med deras kommunikation. Den röda tråden i mitt arbete är att stärka Örebro som plats och locka fler att komma hit, såväl turister och studenter som företag och nyinflyttare.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Det bästa är att få arbeta med upplevelser: att skapa dem, att kommunicera dem, att få andra att vilja uppleva dem. Sen är Örebro är härlig stad att jobba i, för och med – det händer många roliga saker och bubblar av nytänk och kreativitet.

Har du något studie- eller karriärtips som du vill dela med dig av?

– Var nyfiken på det du är intresserad av. Fråga rätt personer om deras tankar och erfarenheter, googla järnet och nörda in dig på intressanta ämnen som är bra att kunna i branschen. Håll dig ajour och lär dig det nya, för du kommer aldrig blir ”klar” och fullärd om du jobbar inom kommunikation.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna kurs?

– Se till att ha en bra grund från ditt företag att stå på innan du börjar kursen. Ha koll på era policys, mål och strategier inom hållbarhet (om sådana finns) och ha gärna en viss utmaning eller frågeställning i bakhuvudet under kursdagarna.

Fotograf: Elin Johansson, Örebrokompaniet.