Artiklar

"Kursen Insiktsdriven strategi gav mig precis det tänk och angreppssätt jag var ute efter"

Therese Krupa Syllner

Våren 2021 gick Therese Krupa Syllner distanskursen Insiktsdriven strategi på Berghs. Här berättar Therese om sitt jobb, valet av utbildning och vad hon skulle säga till någon som också funderar på att läsa denna kurs.

Skrivet av Anette Hamel
Augusti 21, 2021

Hej Therese! Vem är du och vad jobbar du med?

– Jag heter Therese Krupa Syllner och är född och uppvuxen i Enskede i Stockholm. Jag har precis flyttat in i mitt barndomshem med min man och våra tre barn så nu är cirkeln sluten. Mitt 20-åriga jag skakar kanske besviket på huvudet, men mitt 40-åriga jag tycker att det känns så mysigt, så mysigt. Jag jobbar som account director/strategisk projektledare (i skrivande stund på Brid, men om ett par veckor på M&C Saatchi). Jag har jobbat på byråsidan i snart 15 år och parallellt har jag drivit en blogg, skrivit böcker och drivit ett par andra roliga sidoprojekt – nu senast startade jag och min man upp ett bryggeri som vi hoppas få fart på!

Du läste kursen Insiktsdriven strategi på Berghs under våren 2021. Vad var det som fick dig att söka till just denna kurs?

– Jag velade lite mellan ett par olika kurser, men till slut beslutade jag mig för Insiktsdriven strategi. Jag lockades av den strategiska och affärsmässiga inriktningen och kände att det skulle komplettera min profil väl.

Hur var läraren?

Annika Rehn Frobell bjöd på en underbar kombination av rapp lättsamhet och otrolig skärpa, erfarenhet och kompetens. Hon rörde sig helt sömlöst mellan våra olika projekt, kunder och utmaningar och kunde ge välgrundade, kloka inspel och förslag på lösningar och riktningar framåt.

Och hur var det att plugga på distans?

– Lättare än jag hade trott! Men visst, man hade coronaåret i ryggen där allt har skett på distans. Hade säkert varit superkul att ses fysiskt, men logistiskt var det väldigt smidigt att kunna köra hemifrån.

Vad tycker du var roligast eller mest lärorikt på kursen?

– Att få insyn i alla deltagares olika utmaningar och funderingar var både kul och väldigt lärorikt. Att få höra Annika ge perspektiv och vrida och vända på våra frågor och funderingar var otroligt lärorikt. Och kanske den främsta lärdomen – det ÄR svårt, det finns sällan ett rätt svar och det är ofta mer komplext än man först tror. Men det är ju också det som är tjusningen, inser jag.

Motsvarade kursen dina förväntningar och vad fick du med dig?

– 100% ja. I början av kursen fick vi lista saker som vi hoppades på att få med oss och vid avslutningstillfället kände jag att jag kunde bocka av ta mig tusan allt – kursen Insiktsdriven strategi gav mig precis det tänk och angreppssätt jag var ute efter, men också en övergripande struktur och metod för att ta sig an mer komplexa kunder och projekt.

Vilken utbildning passar dig?

Vi erbjuder ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Långa eller intensiva. Det finns både kurser på dagtid, kvällstid och på distans.

5 tips för att hitta rätt kurs

Hur har du fått användning av det du lärde dig?

– Jag tänker mer helhet nu och går in i projekt med liksom ett bredare perspektiv initialt. Det är så lätt hänt att börja scopa ett projekt och avgränsa baserat på antaganden och kanske en för grund nulägesanalys, inte sällan under tidspress. Nu är nog mitt förhållningssätt mer öppet och utforskande, och jag har också ett starkare tänk och en process för att arbeta vidare med problemställningar på ett såväl bredare som djupare sätt.

Beskriv en dag på ditt jobb!

– Som projektledare blir det mycket möten och avstämningar om dagarna. Projekten varierar i hur operativ/strategisk jag är – ibland är det inspelningar och detaljplanering av sociala medier-innehåll, andra gånger är det workshops kring kommunikationsstrategiska frågor och varumärkesförflyttningar. Och såklart en del administration däremellan.

Har ditt arbete ändrats nu under pandemin?

– Jag kan helt oblygt säga att jag är så vansinnigt trött på Teams nu, hehe. Jobbet har skett till 99% digitalt vilket förvisso har gått långt över förväntan. Men, jag har också insett kraften i att ses fysiskt, särskilt i de kreativa processerna. Och den energi det ger att interagera med kunder och kollegor utan en skärm emellan. Men på det stora hela har det gått bra ändå.

Vad är det bästa med ditt jobb?

– Variationen! Jag älskar, näst intill trippar på olika kundprojekt, människor, situationer och utmaningar. De strategiska delarna är oftast mest utmanande och stimulerande, men jag tycker samtidigt att det är oerhört kul att ha en fot i det operativa och se hur något tar form och levereras.

Vad skulle du säga till någon som också funderar på att läsa denna utbildning?

– Gör det bara! Anmäl dig nu och tacka mig sen. Det är så stimulerande, tankeväckande och kul! Och så applicerbart! Att lära sig nya saker som vuxen är så uppfriskande.

Här hittar du Berghs kursutbud och svaren på de vanligaste frågorna om att läsa en kurs hos oss.