Den här artikeln är inaktuell (eller gammal).  Här är Berghs aktuella kursutbud!

“Kursen har gett mig självförtroende att kunna arbeta med statistik på ett helt annat sätt än tidigare”

Martin.Sturelind

Martin Sturelind är webbansvarig på IP-Only och läste kvällskursen Webbanalys och konvertering på Berghs hösten 2017. Här berättar han om kursinnehåll, lärare och hur kursen nu sparar pengar åt företaget.

Skrivet av Anette Hamel
Mars 2, 2018

Hej Martin! Vem är du och vad jobbar du med?

Jag heter Martin Sturelind och jobbar som webbansvarig på IP-Only, en svensk internetoperatör som bygger, driver och äger fiberinfrastruktur i Norden. På IP-Only lägger jag strategier för våra olika webbplatser, uppdaterar och skapar nya sidor, kravställer gentemot webbyrå, jobbar med sökmotoroptimering samt plockar fram statistik för våra webbplatser.

Vad var det som fick dig att söka till kursen Webbanalys och konvertering?

Jag kände att det fanns en pusselbit som fattades vad gäller webb och det var just analys och statistik-biten. Jag hade grunderna i Google Analytics när kursen startade, men visste inte riktigt hur jag skulle jobba med siffrorna på rätt sätt och kunna presentera dem för organisationen.

Annelie Näs lade kursen på en bra nivå som passar både nybörjare och de som är lite mer vana att arbeta med analys. Det var mycket gruppuppgifter och eget arbete vilket passade mig bra då jag känner att man lär sig bättre om man själv får vara inne i verktygen och leka runt. Gästföreläsarna höll hög klass och hade flera intressanta föredrag.

Vill du också gå en av våra kurser?

På Berghs erbjuder vi ett stort utbud av kurser inom många ämnesområden och på olika nivåer. Vi har både kurser på dagtid, kvällstid, intensivkurser och på distans.

Välj här!

Berätta gärna om något bra minne från Berghs!

Det var väldigt bra att träffa personer från andra arbetsplatser och höra hur de jobbade. Man fick många tips och idéer från andra företag som man kan ta med sig till sitt egna företag.

Hur har du fått användning av det du lärde dig?

Redan under kursen fanns det saker som jag kunde omsätta direkt i verksamheten, bl.a att plocka fram mer statistik över webbplatsen från Google Analytics och bygga egna statistikdashboards. Detta var sådant vi betalade för innan, men nu gör vi dessa själva vilket sparar pengar åt verksamheten. Jag har också installerat ett A/B-verktyg på webbplatsen efter att jag gått på kursen. Kursen har gett mig självförtroende att kunna arbeta med statistik på ett helt annat sätt än tidigare.

Läs mer om kvällskursen Webbanalys och konvertering och ansök här! Tips! Här kan du läsa om andra som har läst en kurs på Berghs.