Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

En gång Berghs - alltid Berghs

Sofia Sturesson läste Marknads­kommunikation på Berghs hösten 2014. Det gav mersmak och därefter har hon även läst kurser i projektledning och marknads-PR. Här berättar hon vad det är som är så speciellt med Berghs och varför hon garanterat kommer att läsa här igen.

Skrivet av Anette Hamel
Oktober 27, 2017

Hej Sofia! Vem är du och vad jobbar du med?

Jag är projektledare med ansvarsområden B2B Marketing, kommunikation och events. Periodvis åker jag i mitt arbete till London och till olika städer i USA.

Jag är född och uppvuxen i Norrland, har studerat/arbetat och bott i London i 13 år, men flyttade tillbaka till Sverige för 5 år sedan. Numera bor jag i Stockholm, Vasastan. Jag trivs lika bra i skidspåret eller med löparskorna på runt Hagaparken, som i klackar på en AW. Åker gärna och ofta till min gamla hemstad London och kombinerar en fin balans mellan ”work and play”.

Vad var det som fick dig att söka till en kurs på Berghs?

Sedan tidigare har jag arbetserfarenhet inom media- och bankvärlden. Det är alltid min ambition att vässa på mina kunskaper och min kompetens. En kollega tipsade om kurser på Berghs, jag gjorde research om vilken kurs som passade mig bäst, ansökte … och det var så min resa på Berghs började.

Jag har nu läst tre fristående kurser – två kvällskurser och en dagkurs.

·      Marknads­kommunikation

·      Projektledning

·      Marknads-PR

Kan du se någon gemensam nämnare mellan kurserna?

Kurserna innehöll uppgifter baserade på ämnen som ligger i tiden inom kommunikation, marknads­föring och PR. Vi fick utmaningar med att arbeta både som en del av ett team och individuellt. Detta var lärorikt på många vis, hur man på bästa sätt löser uppgifter och utmaningar, delar upp ansvarsområden och levererar sin individuella uppgift enskilt men också tillsammans i ett team. Hur mycket man tar till sig och sedan använder sina nya kunskaper är givetvis upp till var och en. För mig personligen har det varit mycket lärorikt och jag använder dagligen de nya kunskaperna.

Vilken kurs passar dig?

På Berghs erbjuder vi kurser inom kommunikation på ett flertal olika nivåer och i olika format. Närmare bestämt drygt 80 kurser per termin.

Välj här!

Vad har du fått med dig från dessa kurser?

Kvällskurserna var för mig de mest lärorika och intensiva, mer tidskrävande än förväntat när man arbetar heltid. När jag ser tillbaka, konstaterar jag att de var värda all möda. Mycket värdefullt och roligt! Jag har dagligen stor användning av de verktyg, tekniker och kunskaper som jag har lärt mig på Berghs. Jag har knutit nya kontakter, fått nya vänner och ett värdefullt nätverk av intressanta människor.

Motsvarade kurserna dina förväntningar?

Absolut! Strategisk planering av projekt och kommunikation är en stor del av min roll. Marknads­kommunikation, projektledning och marknads-PR har varit mycket givande och de verktyg jag fick, använder jag ständigt. Jag skulle gärna studera på Berghs igen – kommer garanterat att göra det – och rekommenderar varmt andra att göra detsamma.

Ser du några likheter/skillnader mellan de kursansvariga beträffande deras sätt att lära ut?

Otroligt inspirerande kursledare med stor passion och kunskap. En röd tråd mellan kurserna var att tänka ”utanför boxen”, dra paralleller mellan olika ämnen/utgångspunkter/mål/förutsättningar/ för att hitta en gemensam nämnare. Lyssna, och ta till sig olika exempel för att sedan applicera detta på sina egna uppdrag. Sätta mätbara mål, lösa uppgifter och inte problem. Identifiera vad som måste göras för att nå sina affärsmål. Jag är mycket nöjd med alla upplägg och gästföreläsare som delade med sig av sin expertis under kursens tid. En av mina favoritföreläsningar var Optimal marknads­kommunikation. Man gick igenom bl a intern effekt, dvs att vi arbetar åt samma håll. Man visade hur kunder och medarbetare som får samma information uppfattar den på olika sätt. Superintressant!

Berätta om något bra minne från din tid på Berghs!

Förutom att få delta i fantastiska kurser, har jag lärt känna fina vänner och kursare. Ett minne är hur jag kämpade igenom Marknadskommunikationskursen, vilket var min första kurs på Berghs. Det var en supertrevlig studiegrupp! Vi har hållit god kontakt efter kursen och det är ju jättekul! Den här kursen var även den mest krävande av mina kurser på Berghs, men samtidigt väldigt givande på många sätt beträffande kursupplägg, projektarbete och presentation av arbetet.

Jag tyckte att det var mycket roligt och minnesvärt att plugga på Berghs! Att träffa så många likasinnade människor som arbetar i helt olika industrier och företag, men ändå med liknande ansvarsområden. Att känna gemenskap och att man själv har mycket att ge som kan uppskattas av andra.

Vill du läsa om andra personer som har gått en kurs på Berghs? Då rekommenderar vi Berghs artikelserie Efter kursen.