Artiklar

Denna artikel är lite äldre! Här hittar du vårt aktuella kursutbud.

Från ekonomi i Uppsala till Produktions­ledning på Berghs

Fotograf: Malin Westén

Fanny läste heltidsprogrammet Produktions­ledning på Berghs och jobbar idag som produktionsledare på reklambyrån WDW Creative. Här delar hon med sig av sina bästa tips för aspirerande produktionsledare och berättar mer om hennes tid på utbildningen.

Fotograf: Malin Westén.

Hej Fanny! Berätta lite om dig själv?

Hej! Jag heter Fanny Axelsson och jobbar som produktionsledare på reklambyrån WDW Creative. Innan jag pluggade på Berghs studerade jag tre år på ekonomiprogrammet i Uppsala med inriktning Marketing och Management. Jag har alltid varit nyfiken på kommunikations­branschen och efter min examen i Uppsala kände jag att det var dags för mig att följa mitt intresse och söka till Berghs!

Hur kommer det sig att du sökte till programmet produktions­ledning?

Jag bestämde mig för att söka heltidsprogrammet Produktions­ledning efter att ha varit på öppet hus på Berghs. Där presenterades PL-programmet och vilken typ av profil som borde söka. Jag kände direkt att det var något för mig, då jag alltid har velat jobba i en kreativ miljö där min styrka är att strukturera och driva projekt framåt.

Vilka är de viktigaste lärdomarna du tar med dig från utbildningen?

Förutom att jag har lärt mig mycket om branschen i sig och vad rollen innebär, så var Berghs ett ställe där jag lärde mig väldigt mycket om mig själv. I princip alla arbeten görs i grupp tillsammans med de andra i klassen eller med studenter från andra program. Det blir väldigt tydligt vilka mina styrkor och svagheter är i förhållande till de andra i gruppen. Att jobba som produktionsledare handlar mycket om att kunna förstå andra människor, vilket är en förmåga jag tycker att Berghs hjälpt mig att utveckla.

"En bra produktionsledare gillar att ha ordning och reda, men är samtidigt duktig på att anpassa sig efter nya situationer"

Vem passar som en produktionsledare, enligt dig?

En produktionsledare är en person som gillar att få saker gjorda och som tycker det är kul att jobba med människor. Jag tror att en bra produktionsledare gillar att ha ordning och reda, men är samtidigt duktig på att anpassa sig efter nya situationer och hitta lösningar på problem som dyker upp längs vägen. Så alla som upplever att de har dessa egenskaper skulle passa!

Hade du en tydlig bild av vad du ville jobba med innan du tog examen?

Nej, det skulle jag inte säga. Jag tror inte någon i min klass hade kolla på vilka möjligheter som fanns innan vi började, utan det var något som vi fick en tydligare bild av under utbildningens gång. Mitt mål var att hitta vilken typ av byrå/företag jag ville söka mig till efter examen. Alla de studiebesök vi fick göra under tiden på Berghs gjorde valet enklare. Dessutom hade vi många föreläsare från flera olika branscher, som också bidrog.

Nyfiken på programmet Produktions­ledning?

En produktionsledare är nyckeln till varje lyckat projekt. Du förvandlar komplexa, kreativa koncept till skarp och lyckad kommunikation genom minutiös planering och starkt ledarskap. Läs mer om programmets innehåll och om det passar dig!

Till programmet

Vad är det bästa med ditt jobb?

Att jag får göra det jag är bäst på – strukturera och se till att saker blir gjorda! Jag gillar också att det samtidigt finns utrymme att få vara kreativ i rollen som produktionsledare. Jag skulle vilja säga att rollen blir lite vad man gör den till. Vill du vara en mer kreativ produktionsledare så finns det all möjlighet att vara det.